Οικονομία

7/12/17 11:41

τελ. ενημ.: 7/12/17 11:41

Μediterra: Επενδύσεις €6 εκατ. για την ανάπτυξη του brand μαστίχα Χίου

Η Mediterra, θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών,  έκλεισε 15 χρόνια λειτουργίας και το γιόρτασε στο εστιατόριο Kiouzin στο Κολωνάκι, παραθέτοντας ένα δημοσιογραφικό lunch, όπου ανακοίνωσε τις νέες συνεργασίες της, καθώς και  μελλοντικά project.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mediterra, Γ. Μανδάλας,  ανακοίνωσε την υλοποίηση τριετούς επενδυτικού σχεδίου συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ,  που αφορά στη συμμετοχή της Mediterra στην ίδρυση Κέντρου 'Έρευνας Μαστίχας στη Χίο, στην επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών εγκαταστάσεων στη Χίο (εργοστάσιο Καλλιμασιάς) και στη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα. Το σύνολο των επενδύσεων αφορά στην ανάπτυξη, καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας, προϊόντων μαστίχας. Για τους ίδιους σκοπούς η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών θα επενδύσει άλλα 3,5 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το σύνολο των επενδύσεων στα 6 εκατ. Ευρώ.

Ο κ. Μανδάλας γνωστοποίησε και την υπογραφή συμφωνίας διανομής των παρα-φαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας MASTIHA Art of Nature στη Σαουδική Αραβία. Η συμφωνία υπεγράφη στις 28/11/17 στην Τζέντα με την 4η σε μέγεθος στη χώρα εταιρεία διανομής φαρμακευτικών ειδών JAM JOOM.. Η έναρξη της διανομής τοποθετείται εντός του 2018 και αποτελεί τη πρώτη συμφωνία που αφορά στη διανομή των παρα-φαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας στον Αραβικό Κόλπο, ενώ σχετικές συμφωνίες είναι στη φάση της οριστικοποίησης για άλλες δύο χώρες στη περιοχή.

Η ετήσια παραγωγής μαστίχας ανέρχεται στους 160 τόνους μέσα από την δουλειά 2.000 μαστιχοπαραγωγών. Το 2016 ο τζίρος της Mediterra ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 200.000 ευρώ.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση