18.4.2017 10:47

ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ συντελεστή στο μισό οι οργανωμένοι σε ομάδες παραγωγοί

Χαράς ευαγγέλια για τους αγρότες - μέλη συνεταιρισμών των νησιών και περισσότερο για τους μαστιχοπαραγωγούς συνιστά το σχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί μείωσης φορολογικών συντελεστών κατά 50% από τους εκάστοτε ισχύοντες, για όσους αγρότες είναι µέλη και συμμετέχουν ενεργά σε αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις.

Το σχέδιο προωθείται από το Υπουργείο στο πλαίσιο της γενικότερης ζύμωσης για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου µε τα αντίμετρα, αλλά και προς τόνωση του συνεταιρίζεσθαι.

Μόνο συνεταιριστές

Η ευνοϊκή διάταξη θα αφορά όσους παραγωγούς, αποδεδειγμένα είναι µέλη και παραδίδουν τη σοδειά τους στις οργανώσεις, θα «πιάνει» δε, µόνο το ποσοστό της παραγωγής, που παραδίδεται στον συνεταιρισμό.

∆ηλαδή, αν κάποιος παραγωγός διοχετεύσει στον συνεταιρισμό του το 80% της σοδειάς του, θα φορολογηθεί µε συντελεστές κατά 50% μειωμένους, από τους εκάστοτε ισχύοντες (σήμερα 22%-45% ανάλογα µε το κλιμάκιο), για το εισόδημα που θα προκύψει από την πώληση της παραγωγής του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Το μέτρο αυτό, αν τελικά νομοθετηθεί, θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στους αγρότες, (ειδικά τώρα που θα αναγκαστούν να πληρώσουν και ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια τους) στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην ενδυνάμωση των συνεταιρισμών.

(με πληροφορίες από το www.agronews.gr)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ