9.5.2017 9:12

Μαζική κλιμάκωση του αγώνα με την πανεργατική απεργία στις 17 Μάη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων στην Πανεργατική απεργία της 17ης Μαίου απευθύνει το ΠΑΜΕ που πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.00 της ίδιας μέρας στην είσοδο της Απλωταριάς.

«Καλούμε τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουμε συνέχεια στην Πρωτομαγιάτικη απεργία. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη.

Με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, να παρθούν αποφάσεις στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Για να πάρει απάντηση η κυβέρνηση, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο για τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα της ζωής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία - κόλαφο το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα: Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές. Μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, πρακτικά όποιος μισθωτός ή συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 400 ευρώ θα φορολογείται. Οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος με αποτέλεσμα να δυναμώσουν οι πιέσεις σε φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Ακόμα πιο αποτελεσματικά και εκσυγχρονισμένα μέτρα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Νέες διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο στο σύστημα των ομαδικών απολύσεων.

Διατήρηση όλου του αντεργατικού πλαισίου μέχρι το 2019. Διατηρούνται δηλαδή: Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 24 ετών αντίστοιχα. Όλο το αντεργατικό πλαίσιο για τις κλαδικές και ομοιεπαγγελματικές Συμβάσεις, το πάγωμα των "τριετιών" κ.λπ.. Νέα συρρίκνωση σε κοινωνικά επιδόματα όπως σε υγεία, πρόνοια, στο επίδομα θέρμανσης. Διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ενέργεια, στο Νερό και σε άλλες πρώην ΔΕΚΟ. Μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των απεργιακών αγώνων.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

Αποφασίζουμε στους χώρους δουλειάς μέσα από συλλογικές διαδικασίες για να μπουν στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας ακόμα περισσότεροι. Με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και έχουν αποδείξει ότι σηκώνουν το κύριο βάρος της προετοιμασίας και της οργάνωσης του αγώνα, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό παλιό και «νέο». 

Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η τρομοκρατία. – Για να απαντήσουμε στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση σ’ αυτή την πολιτική.

Δίνουμε τη μάχη και είμαστε σε ετοιμότητα αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει κατά τον προσφιλή της τρόπο και φέρει στη Βουλή τα μέτρα πιο πριν, να απαντήσουμε νωρίτερα με απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 2017».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ