Σε μια από τις δημοφιλέστερες συνοικίες της Νέας Υόρκης, το Μανχάταν, ταξίδεψε η μαστίχα Χίου λίγες ημέρες πριν, καθώς η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών διοργάνωσε για χάρη της ολόκληρη εκδήλωση, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στην ευρύτερη κοινότητα του νεοϋορκέζικου προαστίου να γνωρίσει καλύτερα και σε βάθος το μοναδικό προϊόν.
Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση έμαθαν πολλά για τη μαστίχα, εκτός από τις γνωστές χρήσεις της, όπως τις φαρμακευτικές της ικανότητες, τα πλούσια οφέλη της αλλά και τη διαδικασία στην οποία υποβάλλεται το προϊόν πριν καταλήξει στη μορφή κατανάλωσης της, μέσω βίντεο που έδειχνε τους σχοίνους, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το «κέντημα», το μάζεμα και γενικότερα όλη τη δουλειά που απαιτείται .
Οι υπεύθυνοι φρόντισαν να σερβιριστούν στους καλεσμένους cocktails , με κύριο συστατικό τους το λικέρ μαστίχας, αλλά και φαγητά αρωματισμένα με μαστίχα, για να καταλάβουν και να γευτούν τη γαστρονομική χρήση της.
Τέλος ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της Ένωσης, Μιλ. Σαραντινίδης, μαζί με την υπεύθυνη πωλήσεων, Ελ. Κοινάρη, μίλησαν στο κοινό για τη χρήση της μαστίχας ανά τον κόσμο.
Στην Τουρκία, για παράδειγμα, την χρησιμοποιούν πολύ στον καφέ και στα γλυκά τους, στην Ασία σε προϊόντα στοματικής υγιεινής, στις Ηνωμένες Πολιτείες σαν συμπλήρωμα διατροφής αλλά και για γαστρεντερικά προβλήματα, στη Νότιο Αφρική η μαστίχα χρησιμοποιείται για θρησκευτικούς λόγους, αφού την καίνε σαν θυμίαμα, ενώ στη Μέση Ανατολή σαν μπαχαρικό ή υλικό για μαγειρική χρήση.
(πηγή: www.balkaneu.com)
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.