13.9.2022 11:22

Λογαριασμοί ρεύματος: Κλιμακωτές οι επιδοτήσεις ανάλογα με την κατανάλωση

«Ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

«Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο κι τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολο της τεράστιας αυτής αύξησης», είπε ο κ. Σκρέκας στο MEGA.

Κλιμακωτές οι επιδοτήσεις

Αναφερόμενος στους λογαριασμούς ρεύματος τόνισε ότι θα συνεχίσει η επιδότηση σε όλους τους λογαριασμούς και σε όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και σε όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες.

«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον. Είναι εφικτό γιατί ο ΔΕΔΗΕ έχει συγκριτικά στοιχεία και έτσι θα μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή με την περσινή περίοδο», ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ