6.5.2016 8:21

Το λιγότερο που οφείλουν στους νησιώτες είναι η διατήρηση του Φ.Π.Α.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Φ.Π.Α.

Σε δυο άξονες θα κινηθεί η επιχειρηματολογία των νησιωτών για την παραμονή του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά όπως σημειώνει με δηλώσεις του στον "π" ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Θρ. Καλογρίδης.

 Λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου στη Μυτιλήνη για τον καθορισμό του σχεδίου δράσης των φορέων του νησιού μαζί με τη Χίο, τη Σάμο και την Κω, ο κ. Καλογρίδης περιγράφει πως οι βουλευτές του Αιγαίου οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή για παράταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά  με παράλληλη υιοθέτηση της δέσμης φορολογικών μέτρων για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά,  έτσι όπως έχει ήδη κατατεθεί, στον κ. Αλεξιάδη αλλά προσκρούει στον υπουργό Οικονομικών Ευκλ.  Τσακαλώτο.

Οι 18 φορείς της Λέσβου που αποτελούν το συντονιστικό όργανο ενάντια σε αυτό το ασφαλιστικό φορολογικό νομοσχέδιο θα αποφασίσουν για τη μετέπειτα δράση τους και κλιμάκωση των διεκδικήσεων τους μαζί με πραγματοποίηση κινητοποιήσεων όπως το κλείσιμο των καταστημάτων, καταλήξεις γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτικών γραφείων κ.λπ. σε συντονισμό με τα υπόλοιπα νησιά.

"Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά  και όλα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση" διαπίστωσε ο κ. Καλογρίδης συνδέοντας εν κατακλείδι και το προσφυγικό με την παραμονή των μειωμένων συντελεστών  " Πρέπει να φύγει το μήνυμα από τα νησιά και να φτάσει στην Αθήνα , ότι δεν πάει άλλο. Βγάλαμε ασπροπρόσωπη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη κι  όχι μόνο δεν επιβραβευόμαστε γι αυτό αλλά  τιμωρούμαστε κιόλας. Δεν είναι δυνατό να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους το επιβάλλει και το σύνταγμα αυτό, το επιβάλλει η απόφαση του Εωρωκοινοβουλίου που εντέλει τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα υπέρ των νησιών".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ