26.3.2021 14:55

Λιανεμπόριο: Στόχος το καθολικό άνοιγμα στις 5 Απριλίου

Με τις προθεσμίες του Μαρτίου να έχουν οριστικά χαθεί, το λιανεμπόριο ελπίζει τώρα στο να σωθεί ο Απρίλιος και το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι το καθολικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων- δηλαδή χωρίς τις μεθόδους του click away ή του click inside- στις 5 Απριλίου, εφόσον πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Το καθολικό άνοιγμα δεν σημαίνει άνοιγμα χωρίς κανέναν περιορισμό. Είναι ήδη έτοιμη η εφαρμογή για την αποστολή κενού SMS στο 13032, η οποία πιθανότατα θα συνοδεύεται από χρονικό περιορισμό 3 ωρών. Κάθε καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να αποστέλλει μήνυμα στον συγκεκριμένο πενταψήφιο για ψώνια μόνο μία φορά την ημέρα. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρχει περιορισμός στην απόσταση, όπως ισχύει σήμερα με τους κωδικούς 2 και 6 στο 13033. 

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις εκ μέρους των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα συζητήσουν το θέμα και στη σημερινή τους συνεδρίαση, αν και μάλλον δεν πρόκειται να καταλήξουν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις. Αν η επιτροπή των ειδικών, τις συστάσεις της οποίας ακολουθεί η κυβέρνηση, επιμείνει σε έξτρα περιορισμούς για το λιανεμπόριο, τότε υπάρχουν σκέψεις για μία μεταβατική περίοδο μίας εβδομάδας.

Προκειμένου να μην χαθεί και η 5η Απριλίου, θα προταθεί δηλαδή να λειτουργήσει η αγορά με τη μέθοδο του click inside (τηλεφωνικό ραντεβού και παραλαβή μέσα στο κατάστημα) την εβδομάδα 5-11 Απριλίου, προκειμένου από τις 12 Απριλίου να ισχύσει το καθολικό άνοιγμα, που περιγράψαμε παραπάνω. 

Πηγή: Moneyreview 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ