30.1.2024 7:54

Κτηνοτροφία στη Χίο – Ανεπτυγμένη μεν, με πολλά προβλήματα δε – Βίντεο

Την ευκαιρία να καταθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προτάσεις τους, είχαν οι κτηνοτρόφοι της Χίου, στο πλαίσιο της συνάντησής τους με την αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Αντωνέλη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χίου.

Μέσω της δικηγόρου τους Αριέτας Νταούτη, οι κτηνοτρόφοι επεσήμαναν ότι στη Χίο μπορεί η κτηνοτροφία να θεωρείται ιδιαίτερα αναπτυγμένη και πολλές οικογένειες να στηρίζουν τον βιοπορισμό τους στις ζωικές τους μονάδες, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα τους ήταν η μείωση των επιδοτήσεων που αγγίζει το 36 έως και 50%, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση αλλά και η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων από την Περιφέρεια.

Παράλληλα έθεσαν και το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου λέγοντας ότι η διατήρηση του μέτρου και η ενίσχυσή, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Αρχείο PDF

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Αρχείο PDF

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ