18.2.2018 10:00

Κίνδυνος ματαίωσης επενδυτικών σχεδίων από τις καθυστερήσεις στους χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων

Μέρος του ρόλου του, την εξάσκηση πιέσεων σε κρατικούς φορείς, για τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης της επιχειρηματικότητας, αρχίζει να αξιοποιεί η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Από τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις του Παντ. Λεγάτου με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων προκύπτουν, προφανώς, παράπονα για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση αιτημάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Δασών.

Έτσι, πρώτη έγγραφη παρέμβαση του νέου προέδρου είναι η επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Το Επιμελητήριο Χίου έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από μέλη του αναφορικά με τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων οι οποίες οφείλονται στην υποστελέχωση της Δ/νσης Δασών Χίου. Αυτές οι καθυστερήσεις δύνανται να αναβάλλουν ή ακόμη και να ματαιώσουν επενδυτικά σχέδια με ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση  στελέχωση της  Δ/νσης Δασών Χίου ώστε να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας», αναφέρει.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου, σε συνέχεια της πρώτης συζήτησης για τα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ