Οικονομία

18/2/18 10:00

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:12

Κίνδυνος ματαίωσης επενδυτικών σχεδίων από τις καθυστερήσεις στους χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων

Μέρος του ρόλου του, την εξάσκηση πιέσεων σε κρατικούς φορείς, για τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης της επιχειρηματικότητας, αρχίζει να αξιοποιεί η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Από τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις του Παντ. Λεγάτου με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων προκύπτουν, προφανώς, παράπονα για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση αιτημάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Δασών.

Έτσι, πρώτη έγγραφη παρέμβαση του νέου προέδρου είναι η επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Το Επιμελητήριο Χίου έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από μέλη του αναφορικά με τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων οι οποίες οφείλονται στην υποστελέχωση της Δ/νσης Δασών Χίου. Αυτές οι καθυστερήσεις δύνανται να αναβάλλουν ή ακόμη και να ματαιώσουν επενδυτικά σχέδια με ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση  στελέχωση της  Δ/νσης Δασών Χίου ώστε να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας», αναφέρει.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου, σε συνέχεια της πρώτης συζήτησης για τα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση