27.2.2015 12:12

«Κατ' εκτίμηση» επιβολή φόρων σε όσους δεν υποβάλουν δήλωση

Το «ελεύθερο» για να υπολογίζουν και να επιβάλουν από μόνοι τους οι έφοροι τους φόρους που πρέπει να πληρώσουν οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, σε περίπτωση που δεν υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, ενεργοποιεί από φέτος το υπουργείο Οικονομικών.

Η αυτόματη επιβολή φόρου σε κάθε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης, είναι ένα από τα μέτρα που επιστρατεύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που παρουσίασε η επικεφαλής της, κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου.

Με βάση το σχέδιο αυτό, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα εντοπίζουν όσες επιχειρήσεις θεωρούνται ενεργές και έχουν έστω και μία συναλλακτική κίνηση στο Taxis από το 2011 και μετά. Εφόσον βρεθεί πως δεν υπέβαλαν κάποια δήλωση (πχ ΦΠΑ) ο έφορος θα υπολογίζει από το γραφείο του από μόνος του ένα ενδεικτικό ποσό φόρου, με βάση το τι δήλωνε πριν ο υπόχρεος ή τι δηλώνει κατά μέσο όρο ο κλάδος του.

Καθώς, μάλιστα, αποσυνδέθηκε πλέον η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φόρου από την πληρωμή της -κάτι που δεν ίσχυε έως πέρυσι- στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι πρέπει απαραίτητα κάθε ενεργή επιχείρηση να υποβάλλει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της, αλλιώς θα πρέπει να κάνει διακοπή και να διαγραφεί από το μητρώο της εφορίας ως ανενεργή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ