19.11.2014 10:28

Το ΙΚΑ παίρνει δάνειο 50 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις του Δεκεμβρίου

Στα αποθεματικά του ΟΠΑΔ (Ίδρυμα Οργανισμού Περίθαλψης Δημοσίου) προστρέχει το ΙΚΑ για να αντλήσει δάνειο 50 εκατ. ευρώ με σκοπό να καταβάλει τις συντάξεις του Δεκεμβρίου στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η απόφαση για τη λήψη του δανείου, σύμφωνα με την εισήγηση του ΙΚΑ, θα παρθεί την Τετάρτη στην έκταση συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεση εκταμίευση των απαιτούμενων 50 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να αποπληρωθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου στις 29 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το ΙΚΑ προσπαθεί να δανειστεί από τα αποθεματικά του ΟΠΑΔ, καθώς το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), από το οποίο έπαιρνε δάνεια μέχρι τώρα, αντιμετωπίζει στενότητα στην πληρωμή των δικών του επικουρικών συντάξεων, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την οποιαδήποτε περαιτέρω δανειοδότηση του ΙΚΑ για την πληρωμή των κύριων συντάξεων. Πέραν αυτών, το ΕΤΕΑ ακύρωσε στο «παρά πέντε» την καταβολή ποσού 134 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ για τις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλονται από το Ίδρυμα σε συνταξιούχους συγχωνευθέντων Ταμείων (πρώην ΕΤΕΑΜ), με αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν από την πληρωμή των συντάξεων του Δεκεμβρίου, το ΙΚΑ να μείνει «ξεκρέμαστο» και χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα!

Εξαιτίας αυτής της εμπλοκής, και προ του κινδύνου να μην πληρωθούν στην ώρα τους όλες οι συντάξεις (σ.σ.: γιατί αυτό θα συνέβαινε αν η διοίκηση του ΙΚΑ δεν αποφάσιζε να πάρει τα λεφτά από τον ΟΠΑΔ), αποφασίστηκε η έκταση δανειοδότηση των 50 εκατ. ευρώ. Πηγή:   http://www.iefimerida.gr/news

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ