12.3.2015 11:28

Η Λαγκάρντ βλέπει κινδύνους νομισματικής πολιτικής

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Βερολίνο σήμερα ότι οι αποκλίνουσες νομισματικές πολιτικές ενέχουν κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία.
«Έχουμε επίσης κινδύνους που απορρέουν από τις νομισματικές πολιτικές που βλέπουμε να εφαρμόζονται, όπου πιθανότατα αναμένουμε την επιστροφή σε πιο παραδοσιακή νομισματική πολιτική από την Fed, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε συνέχιση ή ανανέωση διευκολυντικής πολιτικής από την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» δήλωσε η Christine Lagarde. 

«Επομένως αυτό θα συνεπάγεται σαφώς περισσότερη μεταβλητότητα και επίσης θα έχει αντίκτυπο στα νομίσματα, οι χώρες ή οι εταιρείες που έχουν δανειστεί εκτενώς σε δάνεια αποτιμημένα σε δολάρια πρόκειται να υποφέρουν» πρόσθεσε. 

Η Lagarde επίσης δήλωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης κάνει στροφή («turning the corner”) και αμφότερες ΗΠΑ και Βρετανία έχουν δει μία ανάκαμψη, αλλά έκανε επίσης αναφορά στην βραδύτερη ανάπτυξη στην Κίνα και την απροσδόκητη αδυναμία στη Ρωσία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ