7.8.2015 11:27

Γι αυτό πουλάμε στη mediterra

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΘ. ΜΟΝΙΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ

Μπορεί να άργησαν αλλά απαντούν ο πρόεδρος της ΕΜΧ  και ο πρόεδρος της MEDITERRA, αναφορικά με τα όσα έχουν σχολιαστεί και γραφτεί στον τοπικό τύπο για την απόφαση της ΕΜΧ να προχωρήσει στην πώληση του οικοπέδου στην Καλλιμασιά στη Mediterra.

Βασικό επιχείρημα του Ευθ. Μονιάρου και του Κ. Αγκά είναι ότι το οικόπεδο θα εξασφαλίσει στη θυγατρική της ΕΜΧ την ευελιξία κινήσεων μέσω τραπεζών, παραθέτοντας παράλληλα τα θετικά που προκύπτουν για την ΕΜΧ από την ύπαρξη και λειτουργία της Mediterra.

Η επιστολή

Με αφορμή τα σχόλια που έχουν διατυπωθεί από επώνυμους και ανώνυμους επιστολογράφους στο Διαδίκτυο σχετικά με την απόφαση της ΓΣ της ΕΜΧ (ανωτάτου της οργάνου ) να μεταβιβάσει έναντι αμοιβής στη θυγατρική της εταιρεία  το οικόπεδο της στην Καλλιμασιά επί του οποίου έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο της η MENTITERRA επισημαίνουμε  τα παρακάτω:

 1. Η εταιρεία ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2002 με διαδοχικές αποφάσεις των καταστατικών οργάνων της  ΕΜΧ(ΓΣ, ΔΣ).
 2. Ιδρυτικοί μέτοχοι ήταν η ΕΜΧ(70%) και η ΕΝΑ ΧΙΟΥ (30%)  με αρχικό κεφάλαιο  60.000€.
 3. Από το 2005 έως το 2008 επενδύθηκαν στην εταιρεία περίπου 5.000.000€ από ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι κατέχουν σήμερα περίπου το 48% των μετοχών.
 4. Η συνολική επένδυση της ΕΜΧ στην εταιρεία ήταν μόνο 300.000€. Η τρέχουσα αποτίμηση της συμμετοχής αυτής είναι τουλάχιστον 10πλάσια.
 5. Η εταιρεία έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό, διατηρεί υψηλά χρηματικά διαθέσιμα και όποτε χρειάσθηκε έχει διευκολύνει την ΕΜΧ.
 6. Το τρέχον κάθε φορά  υπόλοιπο που έχει η εταιρεία απέναντι στην ΕΜΧ είναι αποτέλεσμα των τρεχουσών συναλλαγών που έχουν οι δυο φορείς μεταξύ τους. Το ύψος των αποθεμάτων(τσίκλα και μαστίχα) που διατηρεί η εταιρεία  στις αποθήκες της  διευκολύνει ποικιλοτρόπως μόνο την ΕΜΧ. 
 7. Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στο οικόπεδο της Καλλιμασιάς είναι περίπου 2.000.000€. Η ΕΜΧ δεν είχε  καμία χρηματική συμμετοχή σε καμία από τις επενδύσεις της εταιρείας οπότε ούτε και στο εργοστάσιο της Καλλιμασιάς.
 8. Πιθανή απόκτηση του οικοπέδου θα επέτρεπε στην εταιρεία αν ήθελε να προχωρήσει σε δανεισμό για περαιτέρω ανάπτυξη ή κεφάλαια κίνησης. Όπως είναι γνωστό μετά την είσοδο της χώρας σε ύφεση ο δανεισμός χωρίς εγγυήσεις είναι αδύνατος.
 9. Η εταιρεία σήμερα διανύει την 13η χρήση της και ζημιογόνες  είναι μόνο τρεις! Oι χρήσεις αυτές   προέκυψαν μετά την είσοδο της οικονομίας της Ελλάδας σε ύφεση.
 10. Η εταιρεία κατάφερε μέσα στο έντονα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας της τελευταίας 5αντίας να διπλασιάσει  τα οικονομικά μεγέθη της και να επιστρέψει σε κερδοφόρα αποτελέσματα.
 11. Η ΕΜΧ είναι βασικός μέτοχος της ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ με ποσοστό σήμερα  51,50% περίπου  και ελέγχει πλήρως τη λειτουργία και τις αποφάσεις της εταιρείας. Τα όποια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ανήκουν κατά πλειοψηφία στην ΕΜΧ.
 12. Η εταιρεία μέχρι σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο προβολής και προώθησης της μαστίχας .και των προϊόντων  αυτής
 13. Οι δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν στη παραγωγή και εμπορία προϊόντων μαστίχας, στην ίδρυση καταστημάτων mastihashop και στην αποκλειστική διανομή μαστίχας και τσίκλας και λοιπών προϊόντων μαστίχας στην Ελλάδα.
 14. Οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό είναι διακριτές από αυτές της ΕΜΧ και η εταιρεία δεν είχε και δεν έχει ρόλο στη διαμόρφωση της εξαγωγικής πολιτικής της ΕΜΧ.
 15. Οι εξαγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν στην τροφοδοσία των καταστημάτων που διατηρεί  στο εξωτερικό  και σε επιλεγμένο πελατολόγιο που ενδιαφέρεται για προϊόντα μαστίχας.
 16. Η ίδρυση από την ΕΜΧ  της θυγατρικής εταιρείας  με σκοπό την προώθηση και προβολή των προϊόντων μαστίχας  αποτελεί σημαντική τομή στα συνεταιριστικά χρονικά  της χώρας(έχοντας χαρίσει στην ΕΜΧ πολλές σχετικές διακρίσεις)  και έχει δείξει το σωστό δρόμο λειτουργίας και ανάπτυξης  των συνεταιριστικών οργανώσεων

                                                                                                                     

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ