26.3.2015 11:23

Γ. Σταθάκης: Ο χαμηλός ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να διατηρηθεί

Κατά της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στα κοσμικά νησιά τάχθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας πως επί της αρχής «το ευνοϊκότερο καθεστώς πρέπει να διατηρηθεί για πάρα πολλούς λόγους». 

«Επί της αρχής έχουμε συμφωνήσει ότι το ευνοϊκότερο καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά θα διατηρηθεί και πρέπει να διατηρηθεί, συνεπώς αυτό παραμένει ως έχει», δήλωσε ο κ. Σταθάκης στον ΑΝΤ1. 

«Αν υπάρχουν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουνσε ορισμένες περιπτώσεις αυτό πρέπει να είναι ανοιχτό και αντικείμενο διαλόγου», συνέχισε, λέγοντας πάντως ότι «πρέπει να έχεις την αίσθηση του μέτρου». 

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη άφησε την Τρίτη ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, λέγοντας ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση. 

Συγκεκριμένα, η κ. Βαλαβάνη ανέφερε πως «αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή».

Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός απηχούν προσωπικές της σκέψεις και πως δεν έχει γίνει καμιά τέτοια συζήτηση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ