30.4.2024 6:32

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 26 Ιουλίου

Εως τις 26 Ιουλίου 2024 θα μπορούν πλέον οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η σχετική απόφαση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με τους φορολογούμενους πλέον να έχουν στη διάθεση τους χρόνο για να υποβάλλουν τις δηλώσεις για την φορολογία εισοδήματος έως τις 26 Ιουλίου 2024.

Το ΦΕΚ επισημοποιεί μια παράταση που είχε προαναγγείλλει η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, καθώς υπήρξε καθυστέρηση και στην έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του φόρου εισοδήματος.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας είχε ανακοινώσει πως  για κάθε μέρα καθυστέρησης της έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν της 31ης Μαρτίου, θα δοθεί παράταση ίσων ημερών.

Με δηλώσεις του και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, είχε προαναγγείλει πως η προθεσμία υποβολής θα λήξει στις 26 Ιουλίου 2024.

Στις 31 Ιουλίου 2024, θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση και η τελευταία από τις 8 προβλεπόμενες δόσεις τον Φεβρουάριο του 2025. Αν κάποιος επιλέξει την εφάπαξ πληρωμή ολόκληρου του ποσού, δικαιούται έκπτωσης 3%.

Ωστόσο, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως, φέτος, δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση.

Αρχείο PDF

ΦΕΚ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2024

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ