3.1.2017 9:20

Εξαιρούνται τα νησιά από το πρόγραμμα χρηματοδότησης προσφύγων

Από τον ερχόμενο Μάρτιο όποια ΜΚΟ δεν είναι εγγεγραμμένη στο ηλεκτρονικό μητρώο θα απαγορεύεται να δραστηριοποιείται στη χώρα, ενώ παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα χρηματοδότησης προσφύγων, αντί για συσσίτιο, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως είπε, το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, εξαιρώντας και από αυτό το μέτρο τα νησιά.

Η απόφαση εξαίρεσης των νησιών, που οφείλεται προφανώς σε πρακτικούς κυρίως λόγους, καθώς η κυβέρνηση για πρώτη φορά δείχνει να αντιλαμβάνεται τη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις περιοχές εισδοχής και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αφήνει βέβαια ένα τεράστιο κενό ως προς την τελική απόφασή της για τη σίτιση των εδώ μεταναστών και προσφύγων.

Ήδη στη Χίο υπάρχει σωρεία διαμαρτυριών για την ποιότητα του παρεχόμενου φαγητού, κυρίως στη ΒΙΑΛ, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα να αποσαφηνίσει την τελική διαγωνιστική επιλογή, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο Στρατός θα απεμπλακεί με το νέο χρόνο από την ευθύνη σίτισης της ΒΙΑΛ.

Σε διαδικασία εξέλιξης βρίσκεται ο διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας αλλά για τους μετανάστες – πρόσφυγες της Σούδας και των καταλυμάτων, καθώς εδώ και καιρό οι Μ.Κ.Ο. που προσέφεραν υπηρεσίες στο θέμα αυτό έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια.

Όσον αφορά το χρηματικό ποσό που θα δίνεται σε μια οικογένεια προσφύγων στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια, για συμβολικούς λόγους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ