Οικονομία

26/8/20 13:55

τελ. ενημ.: 26/8/20 13:55

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την τοπική αγορά [video]

Φόβοι και προβλέψεις για νέα λουκέτα σε καταστήματα της Χίου μέσα στο επόμενο δίμηνο

Απογοητευτική παρά τις προσδοκίες των καταστηματαρχών υπήρξε η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στις γενναίες προσφορές των τοπικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, η ανασφάλεια που δημιούργησε η πανδημία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπήρξε τουριστικό ρεύμα, ικανό να στηρίξει την τοπική οικονομία όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια την καλοκαιρινή περίοδο, αποτελούν τον χειρότερο οιωνό για όσα ίσως ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Όπως εξήγησε η Βικτωρία Αμπαζή, αρκετοί καταστηματάρχες ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, αφού δεν άντεξαν τις πιέσεις που δημιούργησαν οι συνθήκες της οικονομίας από το lockdown του Μαρτίου μέχρι και σήμερα.

Στη χειρότερη μοίρα από όλους, είναι τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, με την ίδια να σημειώνει ότι, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας πολλά από τα καταστήματα έχουν στοκάρει προϊόντα στις αποθήκες τους, αδυνατώντας να ανανεώσουν το εμπόρευμά τους.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση