16.1.2018 10:18

Επιτέλους, κάποιος ζητάει να μιλήσουμε!

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στην πράξη, στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου, στις 24 Ιανουαρίου. Ωστόσο από μόνη της η πρωτοβουλία της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου να ανοίξει το διάλογο με τους επαγγελματικούς κλάδους είναι αξιέπαινη.

Στον τόπο μας λησμονήσαμε την αξία του διαλόγου, ιδιαίτερα όταν δεν διεξάγεται σε ασφυκτικά πιεστικές συνθήκες. Μάθαμε να μιλάμε με το μαχαίρι στο λαιμό κι εδώ διαφαίνεται μια πρωτοβουλία που δεν έχει τέτοιου είδους χαρακτηριστικά.

Στην πρώτη – πειραματική πρόσκληση διαλόγου θα συζητηθούν θέματα και προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου, εκείνου που έχει ισοπεδωθεί στις μέρες μας από το κλίμα αποεπένδυνσης στο νομό μας.

Την πορεία των συζητήσεων θα την καθορίσει ο βαθμός σωστής προεργασίας εκ μέρους του Επιμελητηρίου. Θα εξαρτηθεί όμως συνάμα κι από όσους αποφασίσουν να λάβουν μέρος στις συζητήσεις και την ικανότητα τους να απομακρύνουν το προσωπικό από μια συνάντηση με ευρύτερο ενδιαφέρον.

Να μιλήσουμε, λοιπόν. Να μιλήσουμε χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες και τότε θα φανεί ότι κάναμε το πρώτο βήμα να γίνουμε κάπως καλύτεροι. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ