Οικονομία

2/9/16 14:20

τελ. ενημ.: 2/9/16 14:20

Επιμένουν... Τουρκικά

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την ώρα που οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Χίο έχουν μείνει στάσιμες ενώ έχουν εκτοξευθεί οι αντίστοιχες στη γειτονική Σάμο,το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χίου ενισχύει ακόμη περισσότερο την προβολή του νησιού μας απέναντι φιλοξενώντας σε συνεργασία με  την Mediterra Α.Ε. και την Ένωση  Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Τούρκους δημοσιογράφους και τηλεοπτικό δίκτυο προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό για την Μαστίχα της Χίου και για το νησί μας.

Την αποστολή, που παρέμεινε το διήμερο 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο νησί,  αποτελούν η δημοσιογράφος Ebru Erke, Διευθύντρια Σύνταξης του Περιοδικού Food and Travel, Σύμβουλος Σύνταξης του περιοδικού La Cucina και Δημοσιογράφος Γαστρονομίας στην εφημερίδα Milliyet, καθώς και η κ. Burcu Aldinc, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Sabah.

Η κ. Ebru Erke  είναι επίσης υπεύθυνη του Τηλεοπτικού προγράμματος Tatbilir Kesifler (Εξερευνήσεις Υψηλής Γευσιγνωσίας), στο Κανάλι Γευσιγνωσίας Turkmax Gurme, με τηλεθέαση 12,5 εκατομμυρίων θεατών.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει περιήγηση στα Χωριά της Μαστίχας για την κάλυψη της διαδικασίας συγκομιδής της μαστίχας, με την συνδρομή του κ. Βασίλη Μπάλλα, επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής της Mediterra Α.Ε., παρουσίαση υψηλής γαστρονομίας και μαγειρικής εμπνευσμένη από την μαστίχα,  στο χώρο του Mastihashop, από τον διακεκριμένο σεφ κ. Στέφανο Κόβα, επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας, μαγειρική τοπικών συνταγών από το κ. Γιάννη Λινό της ταβέρνας “Χότζας”, καθώς και επισκέψεις στο κέντρο της πόλης και στα Μαστιχοχώρια.  Τις μετακινήσεις της αποστολής υποστήριξε η Vassilakis rent a car.

 

Δείτε επίσης