8.7.2015 16:05

"Επάρκεια αγαθών στην αγορά" αλλά δεν λενε μέχρι πότε

Απίστευτη ανακοίνωση τύπου ....τρίτου κόσμου απο τον Γιωργο Σταθάκη- Μιλά γενικώς και αορίστως αλλά δίχως χρονοδιάγραμμα μιλάει για επάρκεια

Με ...δημιουργική ασάφεια επέλεξε να απαντήσει στους φόβους χιλιάδων Ελλήνων πολιτών περί ανεπάρκειας των τροφίμων ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σε ανακοίνωση του τo υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, διαβεβαιώνει, μεν τους Έλληνες πολίτες όσο και τους επισκέπτες, ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων στην αγορά και ότι οι τιμές τους παραμένουν σταθερές. Δεν λέει όμως για πόσο καιρό ακόμα θα συμβαίνειαυτό καθώς είναι γνωστό πως εάν δεν υπάρξει συμφωνια, τα αποθέματα δεν επαρκουν παρά για λίγες ημέρες.


Πρόκειται για μια γενικόλογη και καθησυχαστική δήλωση η οποία όμως απέχει από το να γίνει συγκεκριμένη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφήνεια και να ενισχύεται ο φόβος. Εξάλλου οι πολίτες έχουν συνηθίσει στις δηλώσεις κατευνασμού οι οποίες όμως στη συνέχεια διαψεύδονται από την πραγματικότητα.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού "ειδικά στα οπωροκηπευτικά, οι ποσότητες είναι περισσότερο από επαρκείς, διατίθενται δε σε μειωμένες τιμές. Το ίδιο ισχύει και για τα καύσιμα, οι ποσότητες των οποίων επαρκούν, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις τιμές.

Κάθε άλλη πληροφορία που διακινείται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το Υπουργείο Οικονομίας μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες καθώς και τις επιχειρήσεις τροφίμων και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και τη διασφάλιση του απρόσκοπτου εφοδιασμού της αγοράς με προϊόντα, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες τόσο των Ελλήνων όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών που και φέτος έχουν επιλέξει τη χώρα μας".


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«To υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, διαβεβαιώνει, τόσο τους Έλληνες πολίτες όσο και τους επισκέπτες, ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων στην αγορά και ότι οι τιμές τους παραμένουν σταθερές. Ειδικά στα οπωροκηπευτικά, οι ποσότητες είναι περισσότερο από επαρκείς, διατίθενται δε σε μειωμένες τιμές. Το ίδιο ισχύει και για τα καύσιμα, οι ποσότητες των οποίων επαρκούν, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις τιμές. Κάθε άλλη πληροφορία που διακινείται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το Υπουργείο Οικονομίας μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες καθώς και τις επιχειρήσεις τροφίμων και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και τη διασφάλιση του απρόσκοπτου εφοδιασμού της αγοράς με προϊόντα, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες τόσο των Ελλήνων όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών που και φέτος έχουν επιλέξει τη χώρα μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ