25.11.2020 14:04

Ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας ζητούν οι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ

Ανακοίνωση του σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου για την απεργία της 26ης Νοέμβρη

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, τη στιγμή της κορύφωσης της πανδημίας βλέπουμε κατά πολλές δεκάδες και εκατοντάδες τις τελευταίες μέρες να φεύγουν συνάνθρωποί μας, από κοντά μας. Τη στιγμή αυτή ακόμα, αντί να πάρει μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας, αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας, να προσλάβει υγειονομικούς για να σώσουν ζωές και από την πανδημία και από τις άλλες αιτίες, τις οποίες έχουμε αφήσει πίσω γιατί τα νοσοκομεία έχουν γίνει μιας νόσου.Οσοι μπορούν επισκέπτονται ιδιωτικές δομές με αποτέλεσμα κάποιοι να θησαυρίζουν ακόμα και τώρα. Τη στιγμή λοιπόν που 1.500.000 χαμηλοσυνταξιούχοι εξαιρέθηκαν και δεν πήραν ούτε 1 ευρώ αναδρομικά.Δεν είναι για όλα υπεύθυνη η ατομική ευθύνη τη στιγμή που οι δαπάνες για την υγεία για το 2021 προβλέπονται μειωμένες κατά 600 εκ.ευρώ!

Γι αυτό απαιτούμε

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

-Αμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία.

-Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11μηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή.

-Εν όψει του προυπολογισμού του 2021 την κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν.3863/10-3865/10 που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις.

-Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις, να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ