22.6.2016 16:42

Εμπρόθεσμοι φορολογούμενοι οι Χιώτες

ΣΕ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ

Ικανοποιητικός είναι ο αριθμός  υποβολών των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων της  Χίου  στο σύστημα ΤΑΧΙΣ του υπουργείου Οικονομικών, ενώ δικαιολογημένα έχουν καθυστερήσει οι υποβολές των νομικών προσώπων.

Ταυτόχρονα, τόσο ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου Κυριάκος  Ραπίτης, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών –Λογιστών Χίου Στέλιος Πασσάδης πιστεύουν ότι θα δοθεί  παράταση υποβολής στις προθεσμίες των δύο κατηγοριών, οι οποίες κανονικά λήγουν στις  30 Ιουνίου.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας  20.000 φυσικά πρόσωπα  σε σύνολο 30.000 έχουν υποβάλλει ήδη δηλώσεις και σύμφωνα με την τρέχουσα ροή,  αναμένεται έως το τέλος του μήνα να έχουν καταθέσει οι περισσότεροι φορολογούμενοι.

«Έχουν κατατεθεί ήδη τα 2/3, ο αριθμός είναι αρκετά ικανοποιητικός», δηλώνει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ.

«Αυτό οφείλεται και στο ότι έχει απλουστευθεί το σύστημα υποβολής», διευκρινίζει ο πρόεδρος των φοροτεχνικών.

Στο αντίποδα, από τα 1000 νομικά πρόσωπα έχουν υποβάλλει μόνο τα 400, αλλά αυτό έχει μια λογική εξήγηση.

Ο Στ. Πασσάδης υπογραμμίζει ότι η υστέρηση είναι δικαιολογημένη, αφού οφείλεται κυρίως στο ότι άργησε να ανοίξει το σύστημα. Δηλώνει όμως σχεδόν σίγουρος ότι την επόμενη εβδομάδα θα κορυφωθεί και εκεί η διαδικασία επειδή  η βεβαίωση του φόρου θα γίνεται μαζί με την υποβολή.

Παράταση

Όπως πείθουν οι εξελίξεις στον τομέα της παράτασης θα τηρηθεί η συνηθισμένη διαδικασία. Ο Κ. Ραπίτης πιστεύει ότι θα δοθούν ολιγοήμερες παρατάσεις και ο Σ. Πασσάδης συγκεκριμενοποιεί τις προοπτικές της.

«Για τα  φυσικά πρόσωπα αναμένεται να δοθεί παράταση έως τα μέσα Ιουλίου. Για τα Νομικά θα είναι λιγότερες, όπως πάντα, δεν θα είναι περισσότερες από πέντε με έξι μέρες».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ