5.7.2021 12:48

Ηλεκτρολόγος - Πως θα κάνετε οικονομία στον χώρο σας

Με τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα να ανεβαίνουν σχεδόν σε κάθε λογαριασμό, είναι πολύ λογικό να σκέφτεστε σοβαρά να κόψετε από κάπου. Ο ηλεκτρολόγος σε μία του επίσκεψη μπορεί να σας πει τι μπορείτε να κάνετε όχι μόνο για να χρησιμοποιείτε σωστά τις συσκευές αλλά σας δίνει και πολύ καλά tips για να αποφύγετε τη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ρεύματος.

Για τη σωστή χρήση των συσκευών

Μην βάζετε σε λειτουργία συσκευές, οι οποίες δεν χρειάζονται όπως είναι το fax ή ο εκτυπωτής. Ανάψτε τις μόνο όταν χρειάζεται πραγματικά. Επίσης σβήστε τα φώτα στο σπίτι, ειδικά στα δωμάτια που δεν χρειάζονται και αντικαταστήστε τις λάμπες σας, με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Αναλογιστείτε πόσες ηλεκτρικές συσκευές έχουμε στο σπίτι και όλες σε λειτουργία. Οι περισσότερες από αυτές είναι ενεργοβόρες. Αναφέρεται μάλιστα ότι το κόστος ενός έγχρωμου εκτυπωτή φτάνει τα 50 ευρώ τον μήνα. Αντίστοιχο κόστος έχει και το ψυγείο. Στις υψηλότερο ενεργοβόρες συσκευές συγκαταλέγεται και το αερόθερμο, όπως επίσης και ο φούρνος.

Τι συμβουλές δίνει ο ηλεκτρολόγος και πρέπει όλοι να τις ακολουθήσουμε

  • Ρυθμίστε καλά τον θερμοστάτη του ψυγείου σύμφωνα με τις συνθήκες στην χώρα μας ή ρωτήστε τον κατασκευαστή του αν δεν είστε σίγουροι
  • Μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα του ψυγείου πολλές φορές
  • Αντικαταστήστε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ηλιακό και παράλληλα χρονομετρήστε για να μην ξεφεύγετε στον χρόνο που τον αφήνετε ανοιχτό

Ρυθμίστε σωστά το κλιματιστικό σας

Τα κλιματιστικά inverter κάνουν μεγάλη οικονομία παράγοντας θερμική ενέργεια αρκετές φορές παραπάνω από το κοινό αερόθερμο. Ποια είναι όμως η σωστή θερμοκρασία για να μπορέσετε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια; 10 βαθμοί πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία τον χειμώνα και 10 βαθμοί κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι.

Για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο ηλεκτρολόγος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Εξυπηρέτηση σε κάθε δήμο της Αθήνας, ενδεικτικά αναφέρουμε: Καλλιθέα, Κηφισιά, Περιστέρι, Γλυφάδα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ