25.9.2020 21:08

Εγκρίθηκαν όλες οι επενδύσεις του αγροτικού Leader

Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου (ΕΤΑΧ) ανακοινώνει την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων αναφορικά με την αξιολόγηση των πενήντα τεσσάρων (54) προτάσεων που κατατέθηκαν στο CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 για επιδότηση σχεδίων ιδιωτικού χαρακτήρα.

Με την αύξηση της δημόσιας δαπάνης στα 4.221.290,00 €, εντάσσονται όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις.

Όλες οι επενδύσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά τελικά χρηματοδοτούνται. Οι προσπάθειες του προέδρου της ΕΤΑΧ Ιάκωβου Αμύγδαλου προς κάθε κατεύθυνση, από την πρώτη στιγμή που φάνηκε η ανάγκη επιπλέον χρημάτων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παραπάνω χρηματοδότηση, είχαν αποτέλεσμα.

Έπειτα από αίτημα της εταιρείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και με τη συνδρομή του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη, εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση 1.076.290,00 € με την οποία εντάσσονται και οι υπόλοιπες θετικά αξιολογημένες προτάσεις για τις οποίες αρχικά δεν υπήρχε μέχρι σήμερα χρηματοδότηση για το νησί μας.

Ιδιαίτερη μνεία χρήζουν τα στελέχη της ΕΤΑΧ που, τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει την εικόνα της επιχείρησης, και έχοντας βάλει σκοπό να τρέξει το πρόγραμμα όσο ταχύτερα γίνεται, κατάφεραν εντός λίγων μηνών να ολοκληρώσουν με αρτιότητα τη διαδικασία των αξιολογήσεων. 

Θα μπορούσαμε να έχουμε τελικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά δυστυχώς, η αργοπορία λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία παρακάμθηκε μόνο έπειτα από παρεμβάσεις του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, φέρνει αυτά τα αποτελέσματα σχεδόν ένα χρόνο μετά την λήξη προθεσμίας υποβολής των προτάσεων.

Οι εντάξεις έρχονται σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για όλους, και ευελπιστούμε ότι τα σχεδόν 6.000.000,00 € επενδύσεων για το νομό Χίου, θα δώσουν ανάσα στην τοπική οικονομία, που τόσο πολύ την χρειάζεται.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΤΑΧ είναι έτοιμη να κάνει τις πρώτες πληρωμές στους επενδυτές που έχουν ολοκληρώσει μέρος του επενδυτικού τους σχεδίου και είναι έτοιμοι να υποβάλλουν αιτήματα πληρωμής. 

Αρχείο PDF

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ LEADER

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ