1.7.2020 21:20

Διήμερη αποχή των Λογιστών της Χίου

«Η μεγάλη επιτυχία της αποχής και των συγκεντρώσεων της 18ης Ιουνίου ήταν το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου».

Με αυτή την πρόταση οι Λογιστές της Χίου ξεκινούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 3/7 με αποχή από όλες τους τις δραστηριότητες.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση αναφέρουν

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι τέτοιες ηγεσίες δεν αξίζουν στον κλάδο μας που τα τελευταία χρόνια χτυπιέται από τα μέτρα όλων των κυβερνήσεων. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του δημοσίου στις πλάτες μας για να πανηγυρίζουν για το δήθεν ψηφιακό κράτος δεν επιβαρύνει μόνο τις συνθήκες δουλειάς μας, αλλά υπονομεύει και την ίδια μας τη δουλειά. Ο τεράστιος όγκος που μας φορτώνουν οδηγεί αντικειμενικά στην επικράτηση μόνο όσων θα έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων σε υποδομές και μισθωτήεργασία. Η συντριπτική πλειοψηφία θα οδηγηθεί στην έξοδο από το επάγγελμα όπως έγινε και σε μία σειρά άλλους κλάδους αυτοαπασχολουμένων.

Δε σταματάνε πουθενά. Μέσα στον ορυμαγδό των ΠΝΠ και των εγκυκλίων, το Υπουργείο ανακοινώνει τη λειτουργία του my data.

Ο μόνος δρόμος είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή.Να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε στις 18/6 με κλιμάκωση στις 2/7 και στις 3/7 με δράσεις σε όλη τη χώρα. Να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί κανένας να παίζει με τη ζωή χιλιάδων επαγγελματιών που δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν ατελείωτα 24ωρα Σάββατοκυριακα  και αργίες ασφυκτικά χρονικά πλαίσια για να κάνουν το κομμάτι τους διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και οι κλακαδόροι τους.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΟΧΗ  2/7 ΚΑΙ 3/7.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές.
  • Παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον έως 30/9/2020.
  • Μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου τη 15/9, με σκοπό ο Αύγουστος να καθιερωθεί μήνας ανάπαυσης των λογιστών.
  • Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μαρτίου,  Απριλίου, και  Μαΐου.
  • Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων και για τις πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ και στο ΕΡΓΑΝΗ.
  • Να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για το μήνα Μάιο.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων λογιστών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.  Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.
  • Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων λογιστών στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ξεκινώντας από το φορολογικό ετος 2019.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου,καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020 με προοπτική οριστικής κατάργησης τους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ