30.11.2021 14:49

Διαβούλευση με τους επιχειρηματίες του Βορείου Αιγαίου για το νέο ΕΣΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τις αρχές του 2022 επαφές σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας

Στον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια στοχεύει να αξιοποιήσει το νέο ΕΣΠΑ προς όφελος των επιχειρηματιών του Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «Πολίτη» ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Λεωνίδας Αθηνάδας.

Όπως εξήγησε, από τις αρχές του 2022 θα γίνει μία πρώτη συζήτηση και θα ακολουθήσει σειρά επαφών με επιχειρηματίες σε όλα τα νησιά ώστε πριν το τέλος της χρονιάς να προκηρυχθούν οι πρώτες δράσεις στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

«Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία θα συμπεριληφθούν στα νέα μέτρα ώστε να έχουμε πραγματική ανάπτυξη, να υπάρξουν δηλαδή στοχευμένα προγράμματα στην πραγματική καινοτομία. Στόχος μας είναι οι επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν να έχουν πραγματική ανάπτυξη και όχι μπαλώματα», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αποτελεί πεποίθησή του ότι η Χίος μέσα στα επόμενα χρόνια θα ανέβει με αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης.

«Θα επαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα για τις καινοτόμες επιχειρήσεις»

Ο κ. Αθηνάδης αναφέρθηκε και στην απένταξη του προγράμματος ενίσχυσης δημιουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων, λέγοντας ότι, αποτελούσε μονόδρομο ώστε να ενισχυθούν άλλες δράσεις που προέκυψαν μέσα από την πανδημία.

Επεσήμανε μάλιστα ότι το πρόγραμμα ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ θα επαναπροκηρυχθεί με νέου πιο διευρυμένους ΚΑΔ επιχειρήσεων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ