14.6.2015 8:10

Διακανονισμοί με καλύτερους όρους για όσους χρωστούν στη ΔΕΗ

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις και πιο ελαστικοί όροι για διακανονισμό για όσους χρωστούν στη ΔΕΗ, προωθεί η επιχείρηση. Τα σημερινά ανεξόφλητα χρέη προς τη ΔΕΗ αγγίζουν τα 1,9 δισ. ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών θα προβλέπει περισσότερες δόσεις αλλά και μείωση της προκαταβολής επί της συνολικής οφειλής για όσους ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση. Ακόμη, οι δόσεις θα είναι περισσότερες από το σημερινό όριο των 16 δόσεων και η προκαταβολή που θα υποχρεούται να δώσει κάποιος θα είναι κάτω από 20% (που απαιτείται μέχρι σήμερα).

Για τους συνεπείς καταναλωτές, που θα ενταχθούν πρώτη φορά σε ρύθμιση οφειλών, θα υπάρχουν ακόμη περισσότερες δόσεις. Το ίδιο θα αφορά και καταναλωτές που έχουν κάνει ήδη διακανονισμό και τον τηρούν με συνέπεια και όσοι έχουν αθετήσει να πληρώσουν στην ώρα τους είτε έναν λογαριασμό είτε μια δόση αν ανήκουν ήδη σε ρύθμιση.

Για τους ευάλωτους πελάτες που είναι συνεπείς, σήμερα η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού.

Για παράδειγμα, ένας συνεπής ευάλωτος καταναλωτής με συνολική οφειλή 2.000 ευρώ και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό 200 ευρώ, μπορεί να αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των 50 ευρώ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ