4.5.2020 16:29

Βοήθημα $1200 από ΗΠΑ λόγω Κορωνοϊού

Ανακοίνωση από την Ένωση Ομογενών Χίου

Το βοήθημα Economic Impact Payment δικαιούνται όλοι οι Αμερικάνοι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα και εκτός. Όσοι λαμβάνουν σύνταξη από τις Η.Π.Α, θα τους καταβληθεί αυτόματα στον λογαριασμό της τράπεζας που κατατίθεται η σύνταξη τους. Όσοι λάβουν το ποσό σε μορφή ΕΠΙΤΑΓΗΣ θα μπορούν να την εξαργυρώσουν σε ελληνική τράπεζα αλλά θα μπορούν να εισπράξουν το χρηματικό ποσό σχεδόν μετά από ένα με ενάμισι μηνά. Επίσης για κάθε προστατευόμενο μέλος (π.χ παιδί) που είναι δηλωμένο και έχει SSΝ θα πάρουν $500 επιπλέον.

Το πρόγραμμα Coronavirus Economic Impact payment το διαχειρίζεται το IRS (δηλαδή, η εφορία των ΗΠΑ). Πληροφορίες σχετικά με το ποιος πληροί τις προϋποθέσεις ή πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα θα βρείτε εδώ.

https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center

Πολίτες των ΗΠΑ και μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με διπλή υπηκοότητα οι οποίοι έχουν εισοδήματα ακόμη και από τις δραστηριότητες που λαμβάνουν σε χώρα εκτός των ΗΠΑ (δηλαδή και Ελλάδα) μπορεί να έχουν φορολογική υποχρέωση και απαίτηση υποβολής φορολογικών εντύπων σε ΗΠΑ.

Σε γενικές γραμμές, οι πολίτες των ΗΠΑ που ζουν στην Ελλάδα και έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των $12.200 (ανύπαντροι) ή $24.400 (παντρεμένοι) πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στις ΗΠΑ. Τα ελάχιστα όρια είναι ελαφρώς μεγαλύτερα για τα άτομα άνω των 65 ετών και αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ελάχιστα όρια για την κατάθεση φορολογικής δήλωσης για το 2019 μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:

https://www.irs.gov/publications/p17/ch01.html#en_US_2016_publink1000170407

Εάν έχετε εισοδήματα στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα (ειδικά για εισοδήματα στην Ελλάδα, εξαιρούνται αυτά που ήδη έχετε συμπεριλάβει στην Ελληνική φορολογική σας δήλωση), που ξεπερνούν τις $12.200 το άτομο ετησίως, θα πρέπει να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση, έως το έτος 2017, όμως μπορείτε να την υποβάλετε και με καθυστέρηση, με ελάχιστο πρόστιμο.

Εάν δεν έχετε εισοδήματα στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα, ή έχετε αλλά είναι λιγότερο από $12.200 το άτομο ετησίως, τότε δεν έχετε υποχρέωση να υποβάλετε φορολογική δήλωση, μπορείτε να κάνετε μηδενική χωρίς πρόστιμο, μπορείτε δε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στις εξής ιστοσελίδες:

Η παρακάτω είναι η ιστοσελίδα από την οποία κάνετε την εγγραφή σας για το βοήθημα:

https://sa.www4.irs.gov/irfof-wmsp/notice

και

https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center

και

https://www.irs.gov/coronavirus/get-my-payment-frequently-asked-questions#locked

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΕΔΩ: https://www.freefilefillableforms.com/#/fd/EconomicImpactPayment.

ΕΠΙΣΗΣ

Αν δεν έχετε αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security Number) μπορείτε να τον αποκτήσετε στην ιστοσελίδα: https://www.ssa.gov/ssnumber/.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Σημείωση #1: μην χρησιμοποιήσετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου για την διαδικασία εκτός αν διαθέτετε νούμερο κινητού τηλεφώνου ΗΠΑ. Σε άλλη περίπτωση, συμπληρώστε το πεδίο που ζητάει κινητό τηλέφωνο με το e-mail που χρησιμοποιείτε.

Σημείωση #2: Εάν προσθέσετε εξαρτώμενα μέλη πρέπει οπωσδήποτε αυτά να έχουν S.S.N., αν δεν έχουν αυτά αριθμό SSN μην τα δηλώσετε καθόλου, εναλλακτικά μπορείτε να εκδώσετε SSN κάνοντας αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στην ακόλουθη ιστοσελίδα. https://www.ssa.gov/ssnumber/.

Σημείωση #3: και τέλος στην ηλεκτρονική αίτηση, δεν δέχεται η πλατφόρμα να δώσετε λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας παρά μόνο Αμερικάνικο, διαφορετικά ζητάτε να έρθει η πληρωμή με επιταγή Αμερικανικού Δημοσίου που θα σας ταχυδρομηθεί στην διεύθυνση που θα ορίσετε (συνήθως κατοικίας).

Σημείωση #4: Μην προσπαθήσετε να συμπληρώσετε τις φόρμες παραπάνω από κινητό τηλέφωνο, μόνο από υπολογιστή. Αν δεν έχετε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, κάντε την αίτηση από τον υπολογιστή κάποιου γνωστού σας.

Σημείωση #5: κάντε όλες τις καταχωρήσεις ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ “CAPS LOCK” ανοικτό καθ όλη την διαδικασία.

Σημείωση #7 (ΣΟΣ!!!): Αν σας βγάλει στο τέλος της αίτησης μήνυμα "payment status not available” μην αγχωθείτε, δεν σημαίνει ότι απορρίπτεται, θέλει το σύστημα τουλάχιστον 24 έως 48 ώρες για να επεξεργαστεί την αίτηση. Απόρριψη υπάρχει ΜΟΝΟΝ όταν σας έρθει μήνυμα στο οποίο θα σας λέει APPLICATION REJECTED και θα σας δώσει και ένα ERROR CODE και οδηγίες για το πώς θα το διορθώσετε. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ και εφ’ όσον δεν κατανοείτε τις απλές αυτές οδηγίες να στείλετε ξανά μήνυμα σε εμάς για να σας βοηθήσουμε ξανά.

Η Ένωση Ομογενών Χίου συμβουλεύει να αποταθείτε σε λογιστή Αμερικής (Accountant) εάν δυσκολεύεστε στην ολοκλήρωση εγγράφων και όλης της διαδικασίας. Επίσης, να γνωρίζετε ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικό τρόπο συμπλήρωσης εγγράφων καθώς ο καθένας έχει διαφορετική δήλωση φορολογίας στο IRS.

Με Εκτίμηση,

Πρόεδρος Ένωσης Ομογενών Χίου,

Παντελής Α. Μπουρνιάς

Υ.Σ: Η ΕΝΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΧΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/5/2020 ώρα 10:00 π.μ. ΚΑΤ’ Εξαίρεση λόγω του Βοηθήματος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας βρείτε εκεί.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ