Οικονομία

28/11/18 13:55

τελ. ενημ.: 28/11/18 16:52

ΒΙΝΤΕΟ | Τα κοινά προβλήματα ενώνουν τους ποτοποιούς της Χίου

Ανασυσταίνεται το σωματείο ποτοποιών που είχε ιδρυθεί το 1927

Ίσως ένας από τους παλαιότερους συνδέσμους της Χίου είναι εκείνος των Ποτοποιών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1927. Τη δεκαετία του 1980, διάφοροι λόγοι ώθησαν τον Σύνδεσμο στην αδράνεια και με την πάροδο του χρόνου ξεχάστηκε μέχρι και η ύπαρξή του.

Σήμερα, με παρότρυνση της ΟΕΒΕ, και ειδικότερα του προέδρου της Β. Παππά,  οι ποτοποιοί της Χίου, αλκοολούχων και μη ποτών, είναι έτοιμοι να συγκροτηθούν σε Σωματείο και ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τα κύρια προβλήματα τους, καθώς όλοι εποπτεύονται από το Τελωνείο και το Χημείο.

Ο Ιάκωβος Αμύγδαλος, ιδιοκτήτης της μοναδικής χιώτικης ζυθοποιίας, μιλάει στον «π» και εξηγεί γιατί είναι ένα εγχείρημα, σχεδόν απαραίτητο, για την μικροκοινωνία των ποτοποιών του νησιού. «Έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις. Σκοπός είναι να πάρει ξανά σάρκα και οστά αυτό το Σωματείο. Τα προβλήματα των ποτοποιών είναι κοινά και ο λόγος ύπαρξης τους Σωματείου αυτού είναι να αντιμετωπίσει, ως κοινό μέτωπο, τα ζητήματα που προκύπτουν, κυρίως εκείνα που δημιουργούνται στους ποτοποιούς αλκοολούχων ποτών», καταλήγει ο κ. Αμύγδαλος.

Η ανταπόκριση των Χιωτών ποτοποιών είναι θετική –κυρίως των νεότερων ηλικιακά- ανθρώπων, οι οποίοι είναι έτοιμοι, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δύο πρώτες συναντήσει, να δημιουργήσουν κάτι δυναμικό.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση