Οικονομία

14/2/18 20:29

τελ. ενημ.: 20/2/18 13:34

ΒΙΝΤΕΟ- Πρώτη επιμελητηριακή σύγκρουση με φόντο τον τουρισμό

Σε «ερωτικό» κλίμα, μια και το απαιτούσε η ημέρα, ξεκίνησε η απογευματινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, με τον πρόεδρο Παντ. Λεγάτο να εύχεται χρόνια πολλά στους παρόντες. Τα πρώτα σύννεφα, ωστόσο, δεν άργησαν να εμφανιστούν, καθώς, όταν η Αν. Λιβανού παρουσίασε τα πλάνα που έχουν σχεδιαστεί για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Χίου με τίτλο «Στις 15 Μαρτίου μιλάμε για τον τουρισμό», ο πρώην πρόεδρος, Γ. Γεωργούλης, εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο της οργάνωσης και για την παράλειψη ενημέρωσης των μελών, που δικαιωματικά οφείλουν να συμμετέχουν.

Η διαφωνία συνεχίστηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του Επιμελητήριου και τον Γ. Γεωργούλη, όταν ο πρώτος δήλωσε «όποιος θέλει από αυτή την αίθουσα να συμμετάσχει στην οργάνωση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να είναι παρόν», με τον Γ. Γεωργούλη να ανταπαντά πως σωστό θα ήταν να έχει υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση επί του θέματος, πριν φτάσει ως τελική πρόταση στο Συμβούλιο.

Λίγο πριν σηκωθεί από την καρέκλα του ο Γ. Περρής και παρουσιάσει τους φορείς και τους συλλόγους που έχει σκεφτεί το Επιμελητήριο να καλέσει στην εκδήλωση, τον λόγο πήρε ο Δ. Κιτριλάκης, ο οποίος έθεσε τον προβληματισμό του για το ποσό που χορηγήθηκε στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων ενόψει της εκδήλωσης  που εντάσσεται στην από το 2012 αδελφοποίηση του Συλλόγου με το γειτονικό Επιμελητήριο του Τσεσμέ.

« Δεν βλέπω να είστε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 6 χρόνια και λυπάμαι για αυτό. Εγκρίνατε μόνο το ποσό των 500 ευρώ. Εγώ αν ήμουν στη θέση σας, όχι 1.000 ευρώ, όπως σας ζητήσαμε, αλλά  2.000 ευρώ θα έδινα. Η προηγούμενη διοίκηση για μία εξαετία είχε ρίξει όλο το βάρος της στη διατήρηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, με νεκρική σιγή να ακολουθεί στην αίθουσα.

Όταν ο κ. Κιτριλάκης αντιλήφθηκε ότι δεν απάντησε κανείς στον προβληματισμό του, απευθύνθηκε στον Παντ. Λεγάτο λέγοντας «περιμένω μία απάντηση λοιπόν», με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, εμφανώς εκνευρισμένο,  να  του απαντά «να περιμένετε», και στη συνέχεια να αποχωρεί επιδεικτικά από την έδρα του. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση με τις επιπτώσεις του προεκλογικού κλίματος να μην έχουν εξαφανιστεί.

Σχόλια: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση