1.2.2020 10:13

ΒΙΝΤΕΟ- Με γεμάτες βαλίτσες επιστρέφει στη Χίο ο Φορέας Τουρισμού

Η συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση της Κωνσταντινούπολης άνοιξε νέες αγορές από τα Βαλκάνια μέχρι τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία

Με γεμάτες αποσκευές επιστρέφουν την Κυριακή στη Χίο τα μέλη του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού, αφού η συμμετοχή στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσε ότι η τουριστική αγορά της Τουρκίας, παρά την επισφάλεια λόγων των πολιτικών εξελίξεων, αποτελεί μία σταθερή πηγή για τον επιχειρηματικό κόσμο της Χίου.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η συμμετοχή σε μία διεθνή έκθεση ξέφυγε από τα τετριμμένα μίας απλής παρουσίας, αφού το περίπτερο της Χίου – το μοναδικό από την Ελλάδα- αποδείχθηκε μικρό προκειμένου να φιλοξενήσει τις B2B συναντήσεις, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί και άλλος ανεξάρτητος χώρος για τις συνομιλίες με ταξιδιωτικά γραφεία.

Στα Βαλκάνια

Στα αξιοπρόσεκτα της φετινής παρουσίας της Χίου στην ΕΜΙΤΤ, ήταν το ενδιαφέρον Βαλκανικών χωρών για τη Χίο, με ταξιδιωτικά πρακτορεία από τη Βουλγαρία να πιέζουν ιδιαίτερα για άμεσες συνεργασίες ακόμα και από την παρούσα σεζόν αλλά και οι πρώτες επαφές με το Ναυτικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης για θέματα θαλάσσιου τουρισμού, τομέας που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα ισχυρά οικονομικά στρώματα της Τουρκίας.

Ειδικά για τους τουριστικούς πράκτορες της Βουλγαρίας, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έπαιξε το ζήτημα της επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκης – Χίου, που μειώνει αισθητά την τιμή για τους επισκέπτες με αποτέλεσμα σε 2 εβδομάδες από σήμερα, η Χίος να ξεκινήσει να προωθείται ως τουριστικός προορισμός για τα Βαλκάνια.

Μαλαισία και Σιγκαπούρη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι επαφές με ταξιδιωτικά γραφεία της Ασίας, καθώς μέσα από τις b2b συναντήσεις προέκυψε η ένταξη της Χίου σε πιλοτικό πρόγραμμα για επισκέπτες από τη Μαλαισία. Έτσι από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος του 2020 πάνω από 2.000 άτομα θα βρεθούν στη Χίο στο πλαίσιο επισκέψεων κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα και για επισκέπτες από τη Σιγκαπούρη.

Έτσι εάν οι επισκέπτες αξιολογήσουν θετικά τη Χίο ως προορισμό τότε από το 2021, σύμφωνα με τους πράκτορες, θα είναι σε θέση να στείλουν μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών και με μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής.

Φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ