27.9.2017 8:10

Βάναυσο κέντος καταστρέφει μαστιχόδεντρα καταγγέλλει ο Γ. Τούμπος

Ευφάνταστους τρόπους προσπορισμού παράνομου εισοδήματος προσθέτουν διαρκώς οι μαστιχοκλέφτες. Ένα νέο είδος μαστιχοκλοπής καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ε,Μ.Χ., Γ. Τούμπος, το οποίο μάλιστα λαμβάνει χώρα ακόμα και σε χωράφια δίπλα στα χωριά και πάνω στο δρόμο.

«Αυτή την περίοδο στα Μαστιχοχώρια ευδοκιμεί εκτός της μαστιχοκλοπής κι ένα άλλο φαινόμενο το όποιο είναι άξιο προσοχής.
Σε χωράφια με άξυστους σχοίνους (μαστιχόδεντρα τα οποία δεν έχουν μπει στην παραγωγή), παρατηρείται το φαινόμενο να κεντιούνται από «τρίτους», ένα μέρος των δέντρων κι όχι όλα, κεντημένα πρόχειρα και βαριά, με σκοπό να μαζέψουν σε ανύποπτο χρόνο τη μαστίχα, η οποία προέρχεται από μαστιχόδεντρα τα οποία δεν τους ανήκουν.
Τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται συνήθως σε μαστιχόδεντρα που ανήκουν σε ιδιοκτήτες από την Αθήνα ή το εξωτερικό, οι οποίοι και δεν γνωρίζουν το τι συμβαίνει στις ιδιοκτησίες τους. Τα δε κεντήματα είναι τόσο βαριά και επιπόλαια, που έχουν ως συνέπεια μέχρι και την καταστροφή του δέντρων.
Σας παραθέτω σημερινές φωτογραφίες από το Πυργί.
Το θαυμαστό είναι ότι το χωράφι της φωτογραφίας είναι σχεδόν μέσα στο χωριό και πάνω στο δρόμο! Θράσος!», περιγράφει την κατάσταση ο Γ. Τούμπος.

Οι διαστάσεις που προσλαμβάνει η μαστιχοκλοπή ίσως θα πρέπει να υποχρεώσει πια την Ένωση να εξετάσει λύσεις διαφύλαξης της μαστίχας και με ίδια μέσα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ