11.3.2015 13:30

Αυξήθηκαν κατά 15.124 οι νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Θετικό ισοζύγιο απασχόλησης μετά από πέντε μήνες

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, η αγορά εργασίας έστειλε θετικό μήνυμα σε ό,τι αφορά τις ροές μισθωτής απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας, τον Φεβρουάριο του 2015 είχαμε 15.124 περισσότερες προσλήψεις σε σύγκριση με τις απώλειες των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα έγιναν 97.987 προσλήψεις ενώ καταγράφηκαν 82.863 απώλειες θέσεων εργασίας. Από τις 82.863 αποχωρήσεις, οι 44.842 προήλθαν από καταγγελίες συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 38.021 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι ο πρώτος μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες με αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης. Το 49,38% των νέων προσλήψεων αφορούσαν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και το 50,62% των νέων προσλήψεων αφορούσαν θέσεις ελαστικής εργασίας, δηλαδή μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ