14.10.2014 19:30

Αυξήσεις και αναδρομικά από τον Δεκέμβριο για ενστόλους

Από τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, μαζί και με αναδρομικά των τελευταίων έξι μηνών (Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2014), θα ξεκινήσει η μερική αποκατάσταση (κατά 50%) των αποδοχών που έχασαν οι ένστολοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών:

- Τον Δεκέμβριο θα δουν οι ένστολοι αύξηση στο μισθό τους. Θα τους δοθεί το 50% της περικοπής μισθού που υπέστησαν το 2012. Για παράδειγμα, αν κάποιος έπαιρνε πχ 2.000 ευρώ μισθό, αλλά κόπηκε στα 1.000 ευρώ, από τον Δεκέμβριο ο νέος μισθός φτάνει στα 1.500 ευρώ.

- Τον Δεκέμβριο θα δοθούν μαζεμένα και τα αντίστοιχα αναδρομικά από τον Ιούνιο που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ και μετά. Άρα, στο ίδιο παράδειγμα, για 5 μήνες ο δικαιούχος θα λάβει επιπλέον 2.500 ευρώ. Μαζί και με τα έξτρα της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου θα λάβει 3.000 ευρώ επιπλέον ή σχεδόν 3 μισθούς.

- Από τον Ιανουάριο ο αυξημένος μισθός θα τρέχει κανονικά, αλλά θα αρχίσει να δίδεται τμηματικά και το 50% των εισοδημάτων που έχασαν την προηγούμενη διετία, πριν τον Ιούνιο του 2014 Έτσι οι ένστολοι θα εισπράττουν και το 1/36ο επί τρία χρόνια, μέχρι να καλυφθεί το 50% των απωλειών που υπέστησαν.

Σαν αντιστάθμισμα για το υπόλοιπο 50% που δεν θα δοθεί, αν και το επέβαλε η απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση αποφάσισε:

- Δεν θα γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό επίδομα που έλαβαν οι χαμηλόμισθοι

- Δεν θα «παγώσουν» οι μισθολογικές προαγωγές που «ξεπάγωσαν» το 2012. Όση αύξηση πήραν οι δικαιούχοι , δεν θα αφαιρεθεί αλλά θα προστεθεί στα αναδρομικά και στις αυξημένες αποδοχές τους.

Αναλυτική παρουσίαση των μέτρων αναμένεται να κάνει από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ