14.3.2019 11:19

Απότομο φρένο Ξενοδόχων στη συμμετοχή τους στον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού

• Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις μας, διαμηνύουν μετά την ανάμειξη των επιμελητηριακών παραγόντων στις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Τις πρώτες αντιδράσεις προκαλεί ήδη η ενεργή ανάμειξη στελεχών της διοίκησης του Επιμελητηρίου στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση του προσεχούς Μαΐου.

Πρώτο θύμα των αντιδράσεων ο πολυαναμενόμενος Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού, με τους ξενοδόχους, οι οποίοι είχαν δεσμευτεί για μαζική συμμετοχή τους, να ανακρούουν πρύμναν, θεωρώντας ότι μια ενεργοποίηση του αυτή την περίοδο θα γίνει εκμεταλλεύσιμο εκλογικό προϊόν και θα δώσει λάθος μηνύματα στην εκκίνηση ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος.

Διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθηκαν Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων είχαν ζητήσει από την ομάδα σύστασης του Ιδιωτικού Φορέα τον κατάλληλο χρόνο προκειμένου να πείσουν τα μέλη τους για τη συνολική εγγραφή τους.

Μάλιστα, εκτιμώντας ως μόνη λύση την ενεργοποίηση των ιδιωτών στις πολιτικές στρατηγικού σχεδιασμού και προβολής του τουρισμού είχαν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους τόσο για την έλλειψη διαβούλευσης στην πρόσφατη ανακοίνωση των ενεργειών τουριστικής προώθησης του Βορείου Αιγαίου από την Περιφέρεια όσο και για το ύφος των επιλογών χρηματοδότησης.

Τότε φέρεται να είχαν εισπράξει διαβεβαιώσεις από την ηγετική ομάδα του Επιμελητηρίου ότι θα συνεχίσει απερίσπαστη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές το έργο της. Μεσολάβησαν αρχικά η ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, Κ. Βεζέρη, για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Χριστόφα και ακολούθως η συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου, Παντ. Λεγάτου, στο ψηφοδέλτιο Καλογήρου.

«Δεν είμαστε εκμεταλλεύσιμοι»

Στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων, έπειτα από τα νέα δεδομένα, διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν η συμμετοχή των ξενοδόχων στον υπό σύσταση Ιδιωτικό Φορέα να γίνει εκμεταλλεύσιμη από τις αυτοδιοικητικές φιλοδοξίες της ηγεσίας του Επιμελητηρίου.

 «Θα συζητήσουμε τη συμμετοχή μας μετά τις εκλογές ώστε να μη δώσουμε άλλοθι πολιτικής εκμετάλλευσης του νεοσύστατου Φορέα σε κανέναν», εξηγεί υψηλόβαθμό στέλεχος της Ένωσης Ξενοδόχων, επιφέροντας το πρώτο πρακτικό πλήγμα στη λειτουργία του Επιμελητηρίου από την απόφαση των κορυφαίων στελεχών του να αναμειχθούν και στις περιφερειακές εκλογές.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ