29.7.2016 17:59

Από τα capital control στο μεταναστευτικό

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ LILLEPUT REISER ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ OSLO ΣΤΗ ΧΙΟ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

Στην ιστορία πέρασε με το κλείσιμο της φετινής σεζόν ο ταξιδιωτικός οργανισμός Lilleput Reiser.

 Με επιστολή του ιδιοκτήτη του γραφείου  στο Kanaris Tours που αποτέλεσε το κεντρικό πρακτορείο στη Χίο, αναφέρονται τα εξής:

«Το Lilleput reiser ήταν από τους  πρώτους ταξιδιωτικούς οργανισμούς που ταξίδεψε στη Χίο το 1987 με απευθείας πτήσεις από το Όσλο της Νορβηγίας.

Τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων ήταν  δύσκολο  να ξεπεραστούν.  Πέρσι τον Ιούνιο με την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατούσε, οι πελάτες σταμάτησαν να κάνουν κρατήσεις, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τα ΑΤΜ, καθώς επίσης ότι δεν θα υπήρχαν αρκετά τρόφιμα στα ελληνικά νησιά.

Τον Σεπτέμβρη του 2015, κατά την προετοιμασία της νέας σεζόν, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως το προσφυγικό θα εξελισσόταν σε τέτοιο βαθμό. Πάντα αισιόδοξος από φύση μου  πίστευα ότι θα ξεπερνούσαμε τις δυσκολίες, όπως πάντα. Κλείναμε συνεργασίες  με τους τοπικούς μας συνεργάτες στη Χίο και στη Μυτιλήνη.  Σκεφτόμουν την σημασία των τσάρτερ για την τοπική αγορά της Χίου & του Πλωμαρίου.  Κανένας πότε δεν μπορούσε να διανοηθεί  την καταστροφή που προκλήθηκε στην εικόνα της χώρα από το προσφυγικό. Κατά το χειμώνα οι κρατήσεις για Χίο και Λέσβος ήταν δραματικές.  Πιστεύοντας ότι η κατάσταση θα επιλυθεί, περιμέναμε… χάνοντας όμως χιλιάδες πελάτες. Χάθηκαν όμως κρατήσεις κατά την πιο κρίσιμη περίοδο. Η Νορβηγική αγορά έχει επεκταθεί, και ο αγώνας για πελάτες είχε γίνει άνισος, απλώς  οι πελάτες επέλεγαν άλλους προορισμούς.

Δυστυχώς όλα αυτά με οδηγούν σε αυτή την απόφαση. Είμαι υπερήφανος που επιβιώσαμε 25  χρόνια χάρη στους σωστούς συνεργάτες  που είχα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ