12.3.2019 9:56

Από 1η Απριλίου η λειτουργία των Visa Center σε Τσεσμέ , Κουσάντασι και Αϊβαλί

Από 1ης Απριλίου θα λειτουργήσουν κέντρα προξενικής θεώρησης (visas) σε Αϊβαλί, Τσεσμέ και Κουσάντασι ανακοίνωσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, με τη ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης στο Ελληνικό Προξενείο στη Σμύρνη του Πρόεδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κουσάντασι Serdar Akdoğan και του Πρόεδρου της Γενικής Συνέλευσης του φορέα τουρισμού Ahmet Miraç Şengel.

Τα κέντρα αυτά, υποδοχής αιτήσεων θεωρήσεων (visas) που άνοιξαν πέρσι πιλοτικά, θα λειτουργήσουν φέτος για λογαριασμό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας απ τον Απρίλιο και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου2019. Ήδη από το 2012 και σε σταθερή βάση λειτουργούν για λογαριασμό της Προεξενικής μας Αρχής μας κέντρα θεωρήσεων στη Σμύρνη, το Bodrum, τη Μαρμαρίδα και την Αττάλεια, περιοχές της δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Στόχος είναι η παροχή διευκολύνσεων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλους ελληνικούς προορισμούς. Όπως επισημάνθηκε από την κα Παπούλια, το Κουσάντασι, ο Τσεσμές και το Αϊβαλί αποτελούν τρία από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα των τουρκικών παραλίων, ο πληθυσμός τους κατά τη θερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται, καθώς χιλιάδες πολίτες από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, κλπ διατηρούν εκεί παραθεριστικές κατοικίες με αυξημένο ενδιαφέρον για επισκέψεις στα ελληνικά νησιά. Βέβαια στις 15 Μαρτίου συνέρχεται στις Βρυξέλλες η σύνοδος του Συμβουλίου Σύνδεσης, το οποίο είναι το πιο υψηλόβαθμο όργανο λήψης αποφάσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως και η απελευθέρωση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Εμπρός Λέσβου

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ