Οικονομία

19/7/19 9:56

τελ. ενημ.: 19/7/19 15:13

Αφαίρεσαν εν κρυπτώ αρμοδιότητες από την Ε.Μ.Χ. 6 μέρες πριν τις εκλογές

Την έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου προκάλεσε η υπ’ αριθμ. 1098/155084 υπουργική απόφαση βάσει της οποίας η απελθούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγες μέρες προ των εκλογών προέβη στην τροποποίηση  του τρόπου εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γιώργος Τούμπος η Ε.Μ.Χ. από το 1990 μέχρι και σήμερα είχε στην κατοχή της τη διαχείριση των στοιχείων του προγράμματος στήριξης των νησιών του Αιγαίου με βάση τα οποία επιδοτούταν ο κάθε Μαστιχοπαραγωγός.

«Κάθε χρόνο στέλναμε αυτά τα στοιχεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπήρχε η ανάλογη επιδότηση. Όμως 6 μέρες πριν τις εκλογές αυτή η αρμοδιότητα πέρασε στην Διεύθυνση Οικονομικής Ανάπτυξης. Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό το πρόβλημα με αυτά τα στοιχεία η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών επιχειρηματολογούσε και στον ΕΛΓΑ και στην Ε.Ε. για τις αποζημιώσεις», εξήγησε ο κ. Τούμπος.

Ανακοίνωση από την Ε.Μ.Χ.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Είναι προκλητικό ότι την 1η Ιουλίου -6 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές- ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο Υφυπουργός κος Βασίλειος Κόκκαλης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση – ενημέρωση, προέβησαν στην υπογραφή υπουργικής απόφασης με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση