5.4.2017 18:55

Απεργία την Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα

Την τήρηση του Κανονισμού Εργασίας και την εγκατάλειψη της ρουσφετολογικής και αδιαφανούς πολιτικής των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις ευθύνης συνεργατών και συμβούλων, που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν τα ικανά και άξια στελέχη της Ε.Τ.Ε. στερώντας τους προοπτικές, κίνητρα και υπηρεσιακή εξέλιξη στοχεύει η απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος την Παρασκευή 7 Απριλίου.

«Ο στόχος της Διοίκησης είναι προφανής. Να δημιουργηθεί στη διοικητική δομή ένα πλήρως ελεγχόμενο, κλειστό, καλά αμειβόμενο και αδιαφανές σύστημα «κολλητών», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη αλλαγή της φυσιογνωμίας και της μορφής της Εθνικής Τράπεζας. Η έως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοια στελέχη χρησιμοποιούν την Τράπεζα ως σκαλοπάτι για το βιογραφικό τους, εκμεταλλευόμενα ακόμη και το πελατολόγιο της Εθνικής για την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη. Με τη γενικευμένη «έφοδο» ειδικών συνεργατών και συμβούλων στις οργανικές θέσεις και στην ιεραρχία της Ε.Τ.Ε.:

• Καταστρατηγείται ο Κανονισμός Εργασίας.

• Αλλοιώνεται η διοικητική δομή της Τράπεζας.

• Καταργείται με φωτογραφικές τοποθετήσεις κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας.

• Παραγκωνίζεται το υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό, με «φυτευτούς» αλεξιπτωτιστές από την αγορά, που ελάχιστα πείθουν για την εξοικείωσή τους με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τον ρόλο της Ε.Τ.Ε. σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή.

• Απαξιώνεται ένα δυναμικό που ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ο στυλοβάτης της επιτυχίας και της αντιμετώπισης δύσκολων προκλήσεων, ο συνδετικός κρίκος της Ε.Τ.Ε. με την οικονομία, την κοινωνία και τις πραγματικές τους ανάγκες. Η παραβίαση των ρυθμίσεων του Κανονισμού Εργασίας, οι οποίες έχουν ισχύ νόμου, είναι παράνομη», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε .προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας, ως πρώτο βήμα και εφόσον δεν υπάρξει συνενόηση, θα συνεχίσει εξαντλώντας κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ