6.8.2014 10:15

Αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Απέναντι στην απόφαση του εμπορικού συλλόγου να λειτουργήσουν τα καταστήματα το Σάββατο από τις 19.00-23.00 τάσσεται όπως αναμενόταν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου. Με ανακοίνωση του θέτει ζήτημα νομιμότητας της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη για το άνοιγμα των καταστημάτων, στα πλαίσια της Γιορτής της αγοράς, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε  και το σωματείο όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωμοδοτήσουν και μετά να προχωρήσει ο αντιπεριφερειάρχης στην όποια απόφαση.
Σε ανακοίνωση του καταγγέλλει τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου Χίου αναφέροντας μεταξύ άλλων " Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ) δείχνει ότι αποτελεί το λαγό στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, που στοχεύει στο να κλείσουν μαζικά τα μικρομάγαζα, για να κυριεύσουν τα ντόπια και πολυεθνικά πολυκαταστήματα και για να ολοκληρωθεί ο εργασιακός μεσαίωνας.
Πρωτοστατεί σε <<δραστηριότητες>> και όχι σε αγωνιστικές διεκδικήσεις, που αφενός καλλιεργεί αυταπάτες ότι θα φέρουν Ανάσταση στα άδεια ταμεία και αφετέρου εγκλωβίζουν ακόμα πιο βαθιά τους εμπόρους ότι η επιμήκυνση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακάτικής Αργίας θα φέρουν αύξηση του τζίρου.
      Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ταυτιστούν με τέτοιες <<πρωτοβουλίες>> των εργοδοτών, γιατί βιώνουν μειώσεις μισθών ,απληρωσιά, εκ περιτροπής εργασία και δεν πρέπει να ξεχάσουν τη προσωπική και οικογενειακή ζωή τους για να δουλέψουν ως δούλοι.
Ο χαμηλός τζίρος έχει την αιτία του στη βαρβαρότητα της βαριάς φορολογίας και των μισθών και συντάξεων πείνας.
Το Σωματείο σας καλεί να συσπειρωθείτε στις γραμμές του και να παλέψουμε για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. ,την κατάργηση φόρων και χαρατσιών, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,  μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ