6.3.2020 16:25

Ανοίγει η στρόφιγγα του δανεισμού για τις επιχειρήσεις του Έβρου και των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  κ. Andrew McDowel.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά, συναντήθηκα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Andrew McDowel, και συζητήσαμε για τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην ελληνική οικονομία. Πρώτη προτεραιότητα είναι η στήριξη των περιοχών που πλήττονται από την κρίση, των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω των γεγονότων στα νησιά και τον Έβρο. Ζητήσαμε να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων, για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις επιπτώσεις. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία με 200 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη αναγκαίων έργων υποδομών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ακούσαμε τις σκέψεις της Τράπεζας να επεκτείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των περιοχών που πλήττονται από την κρίση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, το οποίο, μέχρι σήμερα, χρηματοδοτεί επιχειρήσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που δείχνει ότι όλα τα ευρωπαϊκά όργανα στηρίζουν τη χώρα μας σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τα εξής: «Θα υπάρχουν προγράμματα δανειοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του πλαισίου που έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έτσι ώστε μέσω των ελληνικών τραπεζών να δώσουμε μία ώθηση στις περιοχές των νησιών και του Έβρου που , τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος»

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του τύπου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, κ. McDowel, υπογράμμισε ότι τα 200 εκ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν «για τη χρηματοδότηση αναγκαίων υποδομών και υπηρεσιών στις περιοχές που έχουν πληγεί από την μεταναστευτική κρίση, όπως προγράμματα στέγασης, υγειονομικής περίθαλψης, υδροδότησης και αποκομιδής απορριμμάτων» και συμπλήρωσε πως «παράλληλα, θα στηριχθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανθεκτικότητα των κοινοτήτων φιλοξενίας».

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια διττή πρόκληση: το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση μαζί με άλλες χώρες, και του κορωνοϊού που δημιουργούν οικονομική ανασφάλεια», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ