3.9.2014 13:06

Ανησυχία για τις πληρωμές που θα προκύψουν από το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό

- ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Σχεδόν όλους τους δημότες αφορά η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης και ψήφισης από την νέα Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον ως προς την Β’ Φάση του που έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Ο ένας μετά τον άλλον φορείς και δημότες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι πρώτον, δεν έχει υπάρξει σαφής ενημέρωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που ουσιαστικά θα έπρεπε να έχει προβεί σε ενημερώσεις και δεύτερον, για τις πιθανότητες που προκύπτουν για δεκάδες δημότες να κληθούν να πληρώσουν και γη και χρήμα!

Για το Γενικό Πολεοδομικό οι λεπτομέρειες που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι λίγες, όμως το θέμα δείχνει να έχει προεκτάσεις που επηρεάζουν σημαντικά τις ιδιοκτησίες και θέτουν επί τάπητος την πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα και διαμαρτυρίες.

Πληρώνουμε!

Όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες για να ενταχθεί μια ιδιοκτησία στο Γ.Π.Σ. καλείται ανάλογα με τα τετραγωνικά της ιδιοκτησίας και την αξία της να εισφέρει σε χρήματα ή σε γη, εφόσον δεν εμπίπτει σε κάποια από τις περιπτώσεις εξαίρεσης που παρουσιάζεται.

Για παράδειγμα, σε μια ιδιοκτησία 500 μ., αντιστοιχεί εισφορά 75τ.μ Χ 60ε/μ.=4500 ευρώ!

Μέχρι τώρα το ζήτημα του Γ.Π.Σ. έχει περάσει «χαμηλά». Σε περίπτωση όμως που αυτό προχωρήσει, τότε στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που εντάσσονται για πρώτη φορά στο Σχέδιο, και αυτό σημαίνει σχεδόν όλες οι ιδιοκτησίες, τότε σταδιακά θα ξεκινήσει να φθάνει και ο αντίστοιχος λογαριασμός και οι καταβολές...

Άμεση ενημέρωση

Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτείται ευρεία ενημέρωση για το θέμα πριν οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών ξεκινήσουν να αντιδρούν διαβάζοντας στα ηλεκτρονικά μέσα τις απίστευτες ιστορίες και τα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ