23.4.2018 9:09

Ανέξοδη η καλλιέργεια μελλοντικής αισιοδοξίας

Σε απόσταση ελάχιστων ημερών έτυχε να προσλάβουμε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες προβλέψεις για την τουριστική σύνδεση του νησιού μας με την Κύπρο. Χιώτης οικονομικός μετανάστης στη μεγαλόνησο, φίλα προσκείμενος μάλιστα στη δημοτική αρχή, έπειτα από επαφές που ανέπτυξε με τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου μετάφερε στον «π» ένα έντονο κλίμα απροθυμίας επίσκεψης των Κυπρίων σε όλη τη ζώνη του Βορείου Αιγαίου. «Δεν το συζητούν, είναι αποτρεπτικός παράγοντας το προσφυγικό», επεσήμανε.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ακολούθησε η αισιόδοξη όψη του νομίσματος. Η συμμετοχή της Χίου σε τουριστική έκθεση στην Κύπρο επιτρέπει στους συμμετέχοντες εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τουρισμού και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου την καλλιέργεια μιας άκρως αισιόδοξης εικόνας ακόμα και για εισροές από την εφετινή σεζόν!

Να ήταν τόσο πειστικές οι συναντήσεις τους με τα στελέχη της Κυπριακής τουριστικής αγοράς, που να οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα; Ποιος δεν το εύχεται… Απλά, η καλλιέργεια αισιοδοξίας στον τουρισμό είναι ανέξοδη, ο λογαριασμός έρχεται περί το τέλος της κάθε σεζόν κι οι πάντες ελπίζουν να μην εκδοθεί και φέτος εις βάρος μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ