27.3.2019 15:52

Αναθεώρησαν τη στάση τους οι Ξενοδόχοι της Χίου και συμμετέχουν στον Φορέα Τουρισμού

Αναθεώρησαν τελικά τη στάση τους οι Ξενοδόχοι της Χίου και υπό το βάρος της μη λειτουργίας του Φορέα Τουρισμού του νησιού με δική τους υπαιτιότητα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με το σύνολο των μελών τους.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου Γιώργος Μισετζής, τονίζοντας ότι η αρχική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης – κάτι που είχε αποκαλύψει και ο «π»- ήταν να απέχουν από το σύσταση του Φορέα εξαιτίας της υποψηφιότητας στις περιφερειακές εκλογές τόσο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Παντελή Λεγάτου όσο και του αντιπροέδρου Κώστα Βεζέρη.

«Κληθήκαμε στο Επιμελητήριο και επειδή υπάρχει βιασύνη να ανοίξει ο φορέας, να ξεκινήσει να κάνει δράσεις, να μη μείνει πίσω και να γίνουν πράγματα για το 2019, αποφασίσαμε τελικά να συμμετέχουμε. Έτσι στον Φορέα Τουρισμού, θα εγγραφεί σύσσωμος ο αριθμός των μελών μας», ανέφερε ο κ. Μισετζής.

«Κλειδί» η συνδιαφήμιση

Ο ίδιος πάντως εξήγησε ότι το κλειδί της προσέλκυσης εταιρειών του χώρου που θα επενδύσουν τουριστικά στο νησί είναι η συνδιαφήμιση.

«Είναι νόμος ότι για να έρθει κάποιος tour operator πρέπει να υπάρξει συμφωνία πληρωμής. Όλα τα νησιά και όλοι οι προορισμοί πληρώνουν για να έχουν τουρίστες, ακόμα και η Ρόδος. Αν είχαμε 300.000 ευρώ για παράδειγμα, στη διάθεσή μας θα ερχόταν στη Χίο η Ryanair αλλά το όφελος για την τοπική αγορά θα ήταν πολλαπλάσιο», κατέληξε ο ίδιος, κρίνοντας ως ικανοποιητική τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η Ένωση Ξενοδόχων πραγματοποιεί συναντήσεις με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, εκτός Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, προκειμένου να συζητούν και να λαμβάνουν αποφάσεις.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ