7.12.2020 14:51

Αναστολή συμβάσεων: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου

Οδηγός για τις πληρωμές όσων εργαζομένων είναι σε αναστολή

Ολοκληρώνονται σήμερα οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο, ενώ την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι δηλώσεις αναστολών για τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, σήμερα λήγει και η δεύτερη ευκαιρία δηλώσεων αναστολής που δόθηκε σε επιχειρηματίες κλειστούς με κρατική εντολή τον Νοέμβριο, που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δηλώσεις μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων παραμένει η 21η Δεκεμβρίου, με μια μικρή δόση από πλευράς του Δημοσίου να εξοφλείται τον Ιανουάριο.

Πληρωμές Νοεμβρίου

Η διαδικασία πληρωμών της ειδικής αποζημίωσης του Νοεμβρίου για εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων, η οποία υπολογίζεται με ποσό βάσης τα 800 ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Αναστολές Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι δηλώσεις αναστολών στο «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Δεκέμβριο ξεκινούν την Τρίτη.

Όλες οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες για τον Δεκέμβριο, με βάση την διευρυμένη λίστα ΚΑΔ πληττόμενων Νοεμβρίου, μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους μέχρι και 31 Δεκεμβρίου.

Πληρωμές Δεκεμβρίου

Η ειδική αποζημίωση για τις αναστολές του Δεκεμβρίου είναι 534 ευρώ. Στόχος του υπουργείου είναι η αποζημίωση του Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις είναι να πληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ