7.11.2014 19:22

Αναπτυξιακός νόμος και… ανάπτυξη των νησιών

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δίοδο προς την  ανάπτυξη της Χίου και όλου του Β. Αιγαίου θα αναζητήσουν οι, Μηταράκης Νότης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Παν/μίου Πειραιά, Πρόεδρος ΚΕΠΕ, Βουρνούς Μανώλης, Δήμαρχος Χίου, Τύμπας Αριστοτέλης, Αναπλ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, Κόλλιας Κων/νος, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Σάμιτας Αριστείδης Αναπλ. Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ  με τη συμμετοχή τους στην ημερίδα που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Παρασκευή 14  Νοεμβρίου  στις 19.00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Το ακριβές θέμα της ημερίδας είναι: « ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ,  ΕΣΠΑ 2014-2020» 

«Το  Βόρειο Αιγαίο κατατάσσεται  στην Ευρωπαϊκή Ένωση  ως μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες  περιφέρειες, με το κατά κεφαλή ΑΕΠ  να αποτελεί το 52% του Κοινοτικού  μέσου όρου. Η  πραγματικότητα των νησιών  του Βορείου Αιγαίου αναδεικνύει μια σειρά προβλημάτων που εμποδίζουν την πραγματοποίηση των στόχων της αναπτυξιακής διαδικασίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο οι οικονομικές πολιτικές και τα προγράμματα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και τελικά να οδηγήσουν στη βελτίωση της κατάστασης των νησιωτικών περιοχών, σε μια περίοδο μεγάλων διακυμάνσεων και έντονης οικονομικής κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση δίνοντας το στίγμα των όσων θα συζητηθούν σε αυτήν.

.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ