11.1.2017 15:17

Ανάμεσα στις κορυφαίες start up της χώρας η A Million Senses - unique holidays for unique people

ΟΙ ΒΙΒΗ ΣΙΔΗΡΟΦΑΓΗ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΛΑΖΕΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΝΝΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Το «χρυσό» εισιτήριο για τη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό Chivas – The Venture, με… έπαθλο χρηματοδότηση ύψους ενός εκατ. δολαρίων, διεκδικούν πέντε ελληνικές επιχειρήσεις, ανάμεσα τους και μια αμιγώς χιώτικη.

Πρόκειται για τις SOFFA, Ladd//Roller, A Million Senses, Cyclefi και Agrifarm, οι οποίες θα «αποκαλυφθούν» ενώπιον κριτικής επιτροπής σήμερα το βράδυ προκειμένου να λάβουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον στον παγκόσμιο τελικό στο Λος Αντζελες τον προσεχή Ιούλιο.

Οι Χιώτες πάνε και τρεις- τρεις

Η Βιβή Σιδηροφάγη, ο Κώστας Μπουλαζέρης και η Αγγέλα Μεννή έφτιαξαν την εταιρία τους με το όνομα A Million Senses - unique holidays for unique people, οραματιζόμενοι μοναδικές εμπειρίες οικογενειακών διακοπών προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Η 20χρονη επαγγελματική τους εμπειρία και επαφή με άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους ήταν αρκετή για να γνωρίσουν τις ανάγκες και τη σημαντικότητα της πραγματοποίησης διακοπών προσαρμοσμένων στις ανάγκες, έτσι ώστε να ξεκουράζουν και να χαλαρώνουν όλα τα μέλη της οικογένειας. «Οι γονείς δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, οι ευκαιρίες ξεκούρασης και χαλάρωσης μέσα στη χρονιά είναι ελάχιστες, και όταν έρχεται η στιγμή για να οργανώσουν τις διακοπές τους, δεν έχουν δυνατότητα (και πολλές φορές ούτε καν το δικαίωμα να το σκεφτούν) να απολαύσουν μαζί με το παιδί ή τα παιδιά τους οικογενειακές  διακοπές», αναφέρει η Αγγέλα Μεννή. 

Το ξεκίνημα

Η δυνατότητα του δόθηκε  το Μάιο του 2015 με τη συμμετοχή σε workshops για την προαγωγή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για τον αυτισμό, του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Χάρη στην «A Million Senses - unique holidays for unique people»,  η οικογένεια έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές μαζί με άλλες οικογένειες, σε προεπιλεγμένους τόπους ή εξατομικευμένα. Τα άτομα με αυτισμό συμμετέχουν σε  ένα ημερήσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με δραστηριότητες διακοπών προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, υποστηριζόμενα από έμπειρη, στον αυτισμό, ομάδα επαγγελματιών. Οι γονείς έχουν το δικό τους χρόνο χαλάρωσης και ξεκούρασης και τη δυνατότητα να βρεθούν μαζί χωρίς έγνοια για τη φροντίδα του παιδιού τους.

«Ο στόχος μας είναι οι οικογένειες να είναι ενταγμένες στην κοινότητα, στην κοινωνία, υπό συνθήκες που θα εξασφαλίζουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωσή όλων. Μέσα από στιγμές χαλάρωσης διασκέδασης και εξερεύνησης σε νέους τρόπους διακοπών δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας  για νέες εμπειρίες, νέες εικόνες, νέα ερεθίσματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και ήδη έχουν δρομολογήσει τη διαμόρφωση και ανάπτυξη ενός δικτύου καταλυμάτων εναλλακτικών δραστηριοτήτων, ενός χάρτη προορισμών με μεγάλη γκάμα επιλογής διακοπών για τις οικογένειες, από Ελλάδα και Εξωτερικό, με συνθήκες που να εξασφαλίζουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωση όλων .

Το δίκτυο αυτό υποστηρίζεται με επιπλέον συνεργασίες με εξειδικευμένο προσωπικό, με υ υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ψώνια, μεταφορά και babysitting, Εκδρομές για όλη την οικογένεια, Εξατομικευμένες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Υποδοχή και μεταφορά της οικογένειας από και προς το τόπο διαμονής. Υποστήριξη για την οργάνωση ταξιδιού. Δυνατότητα κάλυψης πρόσθετων απαιτήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας.

Όλα αυτά αλλού


Το παραπάνω φιλόδοξο και πολλαπλά υποσχόμενο σχέδιο για τον τουρισμό και την οικονομία σε διάφορα επίπεδα, νέες θέσεις εργασίας, άνοιγμα σε νέες μορφές τουρισμού, αύξηση της αξίας της μετοχής του τουριστικού προϊόντος ενός τόπου, δυστυχώς αλλά σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο νησί μας. Όπως εξηγεί η Αγγέλα Μεννή, «Δυστυχώς το αυξημένο κόστος αεροπορικών εισιτηρίων, η χιλιομετρική (μίλια) απόσταση από Αθήνα και οι λίγες άμεσες πτήσεις από Εξωτερικό είναι προβλήματα που χρειάζονται ειδική μελέτη για οικογένειες με μέλος με αυτισμό. Οι πρώτες περιοχές που έχουμε επιλέξει είναι Κρήτη, Χαλκιδική, Αττική, Κέρκυρα, περιοχές με πλεονεκτήματα ως προς τη προσβασιμότητα και το χαμηλό κόστος».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ