4.1.2021 15:42

Αναδρομικά συνταξιούχων - Συντάξεις: Τα «ανοικτά μέτωπα» των συντάξεων για το 2021

Φωτ. Τα Νέα

Οι συνταξιούχοι όλων των κατηγοριών έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που συνεδριάζει στις 15 Ιανουαρίου με αντικείμενο την αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης

Νέα δικαστική διαμάχη ξεκινά το 2021 με τα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις. Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου δικάζεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή Συνταξιουχικών Οργανώσεων που ζητούν  να καταβληθούν τα χαμένα αναδρομικά από τα δώρα και τις επικουρικές. Η κρίσιμη δικάσιμος ορίστηκε για την 15η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 14 Ιανουαρίου αντίστοιχη «μάχη» δίνεται και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους συνταξιούχους Δημοσίου.

Περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι βρίσκονται εν αναμονή για  αναδρομικά είτε μέσω δικαστικών αποφάσεων, είτε μέσω μιας νέας πιλοτικής δίκης που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου είτε ακόμη και μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με επιστρεφόμενα ποσά των αντισυνταγματικών μειώσεων της Εισφοράς Αλληλεγγύης και το νόμο 4093 στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» .

Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά που δεν δόθηκαν και μπαίνουν τώρα στην κρίση του ΣτΕ αγγίζουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς δυνητικά αφορούν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.
 
Τα 3 ανοιχτά «μέτωπα»  των συντάξεων για το 2021 

-Καταβολή αναδρομικών και αυξήσεων όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης 

-Επιτάχυνση απονομής εκκρεμών συντάξεως 

-Διεκδίκηση αναδρομικών, δώρων και επιδομάτων, συνταξιούχων με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ