4.11.2014 11:21

«Άλλο Ερμού άλλο Απλωταριά» [BINTEO]

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Το αυξημένο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων που απασχολούν υπαλλήλους αλλά και η ανυπαρξία ενδιαφέροντος από το καταναλωτικό κοινό αποτέλεσαν όπως φάνηκε τον ρυθμιστικό παράγοντα που την Κυριακή του 10ημέρου των εκπτώσεων οδήγησε την πλειονότητα των εμπόρων να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Χίου μόνο 20 καταστηματάρχες ήταν αυτοί που αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους χωρίς να έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

«Δυστυχώς δεν υπήρχε η κίνηση που περίμεναν κάποιοι συνάδελφοί μας. Η πλειονότητα των καταστημάτων που απασχολούσαν υπαλλήλους έμειναν κλειστά καθότι τα έξοδα είναι πολλά. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Απλωταριά δεν είναι Ερμού. Είναι άλλα τα μεγέθη κι άλλοι οι ρυθμοί. Αυτός είναι κι ο λόγος που ο κόσμος δεν κατέβηκε στην αγορά» ανέφερε σε δηλώσεις του στον «π» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φρ. Σέργης.

«Το να μας υποδείξει το Υπουργείο ποιες Κυριακές μπορούμε να ανοίξουμε είναι δώρο άδωρο κι αυτό φάνηκε από την τελευταία Κυριακή. Η ουσία είναι εμείς να ορίζουμε ποιες Κυριακές θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα καταστήματα και να στηρίζουμε τις αποφάσεις μας», προσέθεσε το μέλος της διοίκησης Ν. Χούλης.

Προετοιμάζονται για τις γιορτές

Η γενικά πτωτική κίνηση φαίνεται ότι δεν επηρέασε τη διάθεση του Εμπορικού Συλλόγου προκειμένου να δημιουργήσει κίνητρα ώστε να τραβήξει το καταναλωτικό κοινό στο κέντρο.

Σε αυτά τα πλαίσια χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χίου με τη συμμετοχή Εμπορικού Συλλόγου, Δήμου, Περιφέρειας κι Επιμελητηρίου ώστε να υπάρξει οργάνωση ενόψει Χριστουγέννων.

Φέτος σύμφωνα με τον κ. Σέργη ο Εμπορικός Σύλλογος θα προτείνει τη λειτουργία δύο Κυριακών πριν τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και συγκεκριμένα την Κυριακή 14 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου καθότι σύμφωνα με το νόμο δεν επιτρέπεται στον Εμπορικό Σύλλογο Χίου η λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου δηλαδή στις 28 Δεκεμβρίου.  

Όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο η Απλωταριά αλλά κι όλοι οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης καθώς και σημεία όπως η Πλ. Βουνακίου και το Κάστρο θα φιλοξενήσουν πληθώρα εκδηλώσεων με στόχο την αλλαγή της διάθεσης του καταναλωτή.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ