23.7.2015 16:40

«Αγώνας δρόμου» για τα 300 ευρώ από τις τράπεζες μέχρι την Παρασκευή

Τελευταία διορία μέχρι αύριο

Τελευταία διορία μέχρι αύριο Παρασκευή έχουν οι πολίτες για να προλάβουν να «σηκώσουν» από τα ATM's ή απο τα τραπεζικά γκισέ όσα περισσότερα μπορούν από το ποσό των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη της εβδομάδας που πέρασε.

Από τα μεσάνυχτα αύριο και μετά το «κοντέρ» των τραπεζών μηδενίζει και αρχίζει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρω ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι την Παρασκευή 31η Ιουλίου.

Αυτό συμβαίνει διότι με το νέο καθεστώς αυτό και μέχρι την λήξη των capital controls, η «τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων» ξεκινάει κάθε Σάββατο ξημέρωμα, με όριο αναλήψεως 60 ευρώ ημερησίως αλλά, αν δεν πάει κάποιος την πρώτη μέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή την Δευτέρα) ή 240 την μεθεπόμενη (την Τρίτη) κ.ο.κ. ή τελικώς θα μπορεί να τα πάει μαζεμένα τα 420 ευρω συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Όπως εξηγούσαν τραπεζικές πηγές, το σύστημα αναλήψεων μετρητών λειτουργεί ως εξής:

Από την περασμένη Δευτέρα που εκδόθηκε η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Ιουλίου οι πολίτες δικαιούνται να πραγματοποιήσουν συνολική ανάληψη εβδομάδας 300 ευρω ανά τράπεζα και ανά δικαιούχο.  Εαν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το  υπόλοιπο ποσόν.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής χάνονται τα δικαιώματα ανάληψης της περασμένης εβδομάδας γιατί ξεκινάει πλέον να μετράει η νέα εβδομάδα με τα νέα όρια.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Ιουλίου και μετά οι  πολίτες δικαιούνται αναλήψεις 60 ευρω ημερησίως από τα ΑΤΜ ή τα γκισέ. Εαν κάποια ημέρα δεν σηκώσουν τα 60 ευρώ, το δικαίωμά τους «μεταφέρεται» για τις επόμενες μέρες, αλλά μέσα στην ίδια εβδομάδα που λήγει την ερχόμενη Παρασκευή. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα μπορούν να «σηκώσουν», συνολικά, έως και 420 ευρω, εφόσον δεν έκαναν καμία ανάληψη τις προηγούμενες ημέρες. Εαν όμως έκαναν κάποια ανάληψη ενδιάμεσα, τότε δικαιούνται  να πάρουν τα υπόλοιπα

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ